Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός καλεί τον άμαχο πληθυσμό να απομακρυνθεί από την περιοχή του νοσοκομείου al-Shifa

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός καλεί τον άμαχο πληθυσμό να απομακρυνθεί από την περιοχή του νοσοκομείου al-Shifa

Ο στρατός κάλεσε τους πολίτες να κινηθούν «προς τα δυτικά», δηλαδή προς τη θάλασσα και στη συνέχεια να ακολουθήσουν το δρόμο κατά μήκος των ακτών

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε σήμερα τον άμαχο πληθυσμό να απομακρυνθεί «άμεσα» από την περιοχή του νοσοκομείου al-Shifa στην Πόλη της Γάζας, όπου ξέσπασαν συγκρούσεις λίγο πριν το ξημέρωμα, δήλωσε εκπρόσωπός του σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ.

«Έκκληση προς όλους που βρίσκονται εκεί και τους εκτοπισμένους στη συνοικία αλ-Ριμάλ, το νοσοκομείο al-Shifa και τις γύρω περιοχές: για την ασφάλεια σας, πρέπει άμεσα να εγκαταλείψετε την περιοχή», ανέφερε ο εκπρόσωπος στα αραβικά.

Ο στρατός κάλεσε τους πολίτες να κινηθούν «προς τα δυτικά», δηλαδή προς τη θάλασσα και στη συνέχεια να ακολουθήσουν το δρόμο κατά μήκος των ακτών «προς τον νότο έως την ανθρωπιστική ζώνη αλ-Μαουάσι», που βρίσκεται στο νότιο μέρος της Λωρίδας της Γάζας.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στην περιοχή έγινε ρίψη φυλλαδίων με το ίδιο μήνυμα. «Βρίσκεστε σε μια επικίνδυνη περιοχή συγκρούσεων», ανέφεραν τα φυλλάδια.

Οι μάχες ξεκίνησαν λίγο πριν από το ξημέρωμα γύρω από αυτό το νοσοκομείο της Πόλης της Γάζας όπου ο ισραηλινός στρατός εισήλθε κατά τη διάρκεια επιχείρησης στις 15 Νοεμβρίου. Στην τελευταία του ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ο στρατός ανέφερε ότι «συνεχίζει να διεξάγει στοχευμένη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή του νοσοκομείου al-Shifa».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024