Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Live: East Macedonia & Thrace Forum ΙΙ – Ο γεωστρατηγικός και οικονομικός ρόλος της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

Η ανάδειξη της γεωστρατηγικής και οικονομικής σημασίας της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης και των προοπτικών ανάπτυξής τους είναι ο στόχος του κορυφαίου συνεδρίου που διοργανώνεται από το City Hub Events του ομίλου Alter Ego. Σε ζωντανή σύνδεση το in

Ο γεωστρατηγικός και οικονομικός ρόλος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα είναι στο επίκεντρο του East Macedonia & Thrace Forum II

Το κορυφαίο συνέδριο διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αλεξανδρούπολη με τις εργασίες του να λαμβάνουν χώρα στο Ramada Plaza Thraki.

To East Macedonia & Thrace Forum II είναι μία πρωτοβουλία του City Hub Events του ομίλου Alter Ego σε συνεργασία με την Tsomokos Communications.

Στόχος του φόρουμ είναι να αναδειχθεί ο κομβικός γεωστρατηγικός και οικονομικός ρόλος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να διερευνηθούν οι προοπτικές της μελλοντικής τους ανάπτυξης.

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και διανοητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή, καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, όπως οι Γιώργος Γεραπετρίτης, Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Δημήτρης Καιρίδης, Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Λευτέρης Αυγενάκης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και ο Χρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Σοφία Βούλτεψη, Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, δίνουν το «παρών».

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι επίσης οι: George Tsunis, Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Andrei Popov, Πρέσβης της Μολδαβίας στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, Υφυπουργός Εξωτερικών Η.Π.Α. αρμόδιος για τους Ενεργειακούς Πόρους, Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Υπουργείο Οικονομικών, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής, Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Ιωάννης Ζαμπούκης, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Λουκία Σαράντη, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλαδος, Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος, Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε.

Οι βασικές θεματικές που αναπτύσσονται στο φόρουμ αφορούν στη μετατροπή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε περιφερειακό κόμβο ενέργειας και εμπορίου για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων για τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, καθώς και στην προσέλκυση ταλέντου και τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, σε ξεχωριστή ενότητα, στις προσπάθειες ανοικοδόμησης του Έβρου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2023.

Ολόκληρη η εκδήλωση μεταδίδεται ζωντανά από τα ψηφιακά μέσα του ομίλου Alter Ego και το υβριδικό κανάλι του Mega.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024