Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόσχα: Επανένωση παιδιών από την Ουκρανία με τις οικογένειές τους, μέσω...Κατάρ

Μόσχα: Επανένωση παιδιών από την Ουκρανία με τις οικογένειές τους, μέσω…Κατάρ

Παραδόθηκαν από την Ρωσία 11 παιδιά τα οποία βρίσκονταν σε ρωσικό έδαφος, χωρίς να υπάρχει γνώση αν βρέθηκαν εκεί από περιοχές που κατέλαβαν οι Ρώσοι.

Με την διαμεσολάβηση του Κατάρ, παραδόθηκαν σε αξιωματούχους του αραβικού κράτους 11 παιδιά ουκρανικής καταγωγής, ώστε να επανενωθούν με τις οικογένειές τους. Πρόκειται για την τρίτη αποστολή διαμεσολάβησης του Κατάρ για παράδωση παιδιών στις ουκρανικές αρχές. Αρκετά από τα παιδιά, ηλικίας μεταξύ δύο και 16 ετών, έχουν ειδικές ιατρικές ανάγκες και χρειάζονται ιατρική βοήθεια, δήλωσαν τη Δευτέρα αξιωματούχοι του Κατάρ. Το Κατάρ διαμεσολαβεί σε όλο τον κόσμο για την απελευθέρση αιχμαλώτων, κάτι που έχει γίνει έντονα αισθητό στη Γάζα.

Η υφυπουργός Διεθνούς Συνεργασίας του Κατάρ Lolwah Al-Khater ευχαρίστησε τη Ρωσίδα Επίτροπο για τα δικαιώματα των παιδιών Maria Lvova-Belova και τον Ουκρανό Διαμεσολαβητή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Dmitry Lubinets για τη διευκόλυνση της επιστροφής των παιδιών στην πατρίδα τους.

Δεκάδες χιλιάδες παιδιά κρατούνται στη Ρωσία

«Νιώθω θερμή και βαθιά εκτίμηση για τη Maria Lvova-Belova, Επίτροπο για τα δικαιώματα του παιδιού υπό τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τον Dmitry Lubinets, Επίτροπο του ουκρανικού Κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τη συνεργασία και την καλή τους θέληση καθ’ όλη τη διάρκεια των αποστολών διαμεσολάβησης και επανένωσης οικογενειών. Η αφοσίωσή τους στη διαδικασία ήταν καθοριστική για την ένωση των παιδιών με τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων καιρών», έγραψε η αξιωματούχος του Κατάρ στο X.

Τι είναι γνωστό έως τώρα – Οι Putin και Lvova-Belova αντιμετωπίζουν διώξεις από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Τη Δευτέρα, η Ρωσία παρέδωσε 11 παιδιά στην Ουκρανία. Τα παιδιά επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους στην πρεσβεία του Κατάρ στη Μόσχα, παρουσία του πρέσβη Ahmed bin Nasser Al Thani και της Lvova-Belova.

Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι περισσότερα από 19.000 παιδιά από την Ουκρανία έχουν μεταφερθεί παράνομα σε κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη ή στην ίδια τη Ρωσία από τότε που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Μέχρι στιγμής, μόλις λιγότερα από 400 έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους, ενώ η τύχη πολλών άλλων παραμένει άγνωστη. Ουσιαστικά πρόκειται για απαγωγές, με τα παιδιά να κάνουν μαθήματα ώστε να «αγαπούν τη Ρωσία».

Η επίτροπος της Ρωσίας για τα δικαιώματα των παιδιών Maria Lvova Belova έχει δηλώσει σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις ότι η Μόσχα έχει «εκκενώσει» έως και 700.000 παιδιά από την Ουκρανία στη Ρωσία και ότι πολλά από αυτά έχουν υιοθετηθεί από ρωσικές οικογένειες. Η Ουκρανία δηλώνει πως τα παιδιά που αγνοούνται είναι 19.000. Τόσο η κ. Lvova-Belova όσο και ο πρόεδρος Πούτιν υπόκεινται σε εντάλματα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για παράνομη απέλαση παιδιών.

Με πληροφορίες από Independent και το πρακτορείο TASS

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024