Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντόχα: Έντονες αποδοκιμασίες για Ισραηλινή κολυμβήτρια -  Κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ντόχα: Έντονες αποδοκιμασίες για Ισραηλινή κολυμβήτρια – Κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Οι πρώτες αποδοκιμασίες σημειώθηκαν καθώς έδινε συνέντευξή μετά την επιτυχία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Ντόχα και συνεχίστηκαν στην απονομή.

Θύμα προδικασιών έπεσε η ισραηλινή κολυμβήτρια Αναστασία Γκορμπένκο, η οποία έτσι δεν μπόρεσε να χαρεί όσο θα ήθελε το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στα 400 μέτρα μεικτή ατομική γυναικών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Ντόχα του Κατάρ.

Οι πρώτες αποδοκιμασίες σημειώθηκαν καθώς έδινε συνέντευξή μετά την επιτυχία της και συνεχίστηκαν και καθώς η Γκορμπένκο έφευγε από την πισίνα του Aspire Dome, ενώ το πλήθος την αποδοκίμασε ξανά στην τελετή απονομής των μεταλλίων, αν και υπήρξε και χειροκρότημα.

Aντέδρασε ήρεμα στις αποδοκιμασίες, λέγοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που την αποδοκιμάζουν στη διοργάνωση

Η ΒρετανίδαΦρέγια Κονστάνς Κόλμπερτ πανηγυρίζει στο βάθρο με το χρυσό μετάλλιο μετά τη νίκη της στον τελικό των 400μ. μεικτής γυναικών μαζί με την ασημένια νικήτρια Αναστασία Γκορμπένκο από το Ισραήλ και τη χάλκινη νικήτρια Σάρα Φραντσέσκι από την Ιταλία (Πηγή: REUTERS/Evgenia Novozhenina)

Η ίδια πάντως αντέδρασε ήρεμα στις αποδοκιμασίες, λέγοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που την αποδοκιμάζουν στη διοργάνωση.

«Είμαι εδώ μια εβδομάδα. Άκουσα όλους αυτούς τους θορύβους, αλλά είμαι με ωτοασπίδες. Είμαι στη ζώνη μου. Είμαι εδώ για να κάνω αυτό που μου αρέσει να κάνω, δηλαδή τον αθλητισμό. Είμαι εδώ για να εκπροσωπήσω τη χώρα μου… Και το κάνω αυτό με την ισραηλινή σημαία και είμαι περήφανη γι’ αυτό. Και σε όποιον δεν αρέσει, δεν είναι δικό μου πρόβλημα», είπε στους δημοσιογράφους.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω το βάθρο»

Η Γκορμπένκο είπε ακόμα ότι ήταν σίγουρη πως θα ανέβει στο βάθρο, αλλά και πως οι αποδοκιμασίες την είχαν επηρεάσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω το βάθρο μόνο και μόνο επειδή κάποια μικρά παιδιά θα κάνουν ό,τι θέλουν. Με επηρεάζει συναισθηματικά.Ήταν μια μεγάλη εβδομάδα για μένα. Περίμενα από τον εαυτό μου να τα πάω καλύτερα από αυτό που έκανα», προσέθεσε.

Μάλιστα δεν έδειξε να επηρεάζεται από τις αποδοκιμασίες, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι δεν θα διστάσει να κολυμπήσει σε μελλοντικές διοργανώσεις σε αραβικές χώρες.

«Στο τέλος της ημέρας, το Ισραήλ βρίσκεται επίσης στη Μέση Ανατολή- ελπίζω ότι μια μέρα θα μπορέσουμε να κάνουμε ειρήνη με όλους», σημείωσε.

Η Γκορμπένκο, της οποίας οι γονείς είναι Ουκρανοί, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ισραήλ. Μάλιστα όπως σημείωσε έχει συγγενείς στην Ουκρανία και ανησυχεί γι’ αυτούς κατά τη διάρκεια του πολέμου της χώρας με τη Ρωσία.

«Έχω συγγενείς στην Ουκρανία. Φυσικά, είναι και αυτό δύσκολο. Αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό στην πισίνα και να στηρίζω τη χώρα μου και την οικογένειά μου με αυτόν τον τρόπο», κατέληξε.

Για την ιστορία η Βρετανίδα, Φρέγια Κονστάνς Κόλμπερτ κέρδισε την κούρσα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024