Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ράσελ Κρόου: Είναι απόγονος του τελευταίου ανθρώπου που αποκεφαλίστηκε στη Βρετανία

Ράσελ Κρόου: Είναι απόγονος του τελευταίου ανθρώπου που αποκεφαλίστηκε στη Βρετανία

Από την πλευρά του πατέρα του σχετίζεται με τον Σάιμον Φρέιζερ.

O Ράσελ Κρόου έμεινε έκπληκτος όταν έμαθε πώς είναι απόγονος του τελευταίου ανθρώπου που αποκεφαλίστηκε στη Βρετανία.

Στον πιο διάσημο ρόλο του, ο Ράσελ Κρόου υποδύθηκε το Ρωμαίο στρατηγό που έγινε σκλάβος και σκότωνε με φρικιαστικό τρόπο τους εχθρούς του. Ο λόγος για τη γνωστή κινηματογραφική επιτυχία «Ο Μονομάχος» του Ρίντλεϊ Σκοτ το 2000.

Αλλά τώρα, ο σταρ του Χόλιγουντ ανακάλυψε τη δική του σχέση με έναν διαβόητο Βρετανό προδότη που σφαγιάστηκε με παρόμοιο βάναυσο τρόπο.

Πώς «συνδέονται»

Ο Νεοζηλανδός ηθοποιός αποκάλυψε στο X ότι, από την πλευρά του πατέρα του, σχετίζεται με τον Σάιμον Φρέιζερ, τον 11ο Λόρδο Λόβατ, ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που αποκεφαλίστηκε στη Βρετανία, όταν εκτελέστηκε στο Τάουερ Χιλ το 1747.

Η δολοφονία του Φρέιζερ μάλιστα οδήγησε στη δημιουργία της βρετανικής φράσης «γέλασε με το κεφάλι του», καθώς λίγες στιγμές πριν θανατωθεί, κατέρρευσε μία εξέδρα στην οποία στέκονταν θεατές, με τον Φρέιζερ να ξεσπά σε γέλια.

Ο Σκωτσέζος άνδρας εκτελέστηκε επειδή υποστήριξε τον καταδικασμένο Ιακωβίτη Bonnie Prince Charlie, ο οποίος ηττήθηκε στη μάχη του Καλλόντεν τον Απρίλιο του 1746. Η εξέγερση των Ιακωβιτών ήταν η προσπάθεια του Καρόλου Εδουάρδου Στιούαρτ να ανακτήσει το θρόνο της Σκωτίας για τον εξόριστο Οίκο των Στιούαρτ και να εγκαθιδρύσει απόλυτη μοναρχία στη Σκωτία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ηττήθηκαν από την τότε βρετανική ηγεσία υπό τον Γουλιέλμο του Κάμπερλαντ.

Ο Κρόου είπε ότι έχει βρει και τον Ιταλό προπάππου του, Λουίτζι Γκέζι.

Όπως είπε ο δημοφιλής ηθοποιός: «Ήμουν στο κυνήγι για να εντοπίσω τους Ιταλούς προγόνους μου εδώ και αρκετό καιρό». «Οικογενειακά παραμύθια και ορθογραφικά λάθη με οδήγησαν σε λάθος μονοπάτια», πρόσθεσε.

Η ιστορία του Γκέζι

Ο Γκέζι γεννήθηκε το 1829 και πήγε στην Αργεντινή για να εργαστεί πριν ναυαγήσει κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ινδία. Κατέληξε στο Κέιπ Τάουν, όπου γνώρισε τη σύζυγό του Μαίρη Ανν Κάρταιν και το ζευγάρι μετακόμισε στη Νέα Ζηλανδία.

«Επίσης, κάτι άλλο που ήρθε πρόσφατα στο φως από την πλευρά των μητέρων του πατέρα μου, μέσω του John (Jock) Fraser (έφθασε στη Νέα Ζηλανδία το 1841) συνδεόμαστε απευθείας με τον Simon Fraser. 11ος Λόρδος Λόβατ. Ψάξτε τον», έγραψε ο Ράσελ Κρόου.

«Είναι απίστευτη φιγούρα. Τον έλεγαν ‘Γηραιά Αλεπού’», είπε.

«Φαίνεται ότι οι μακιαβελικοί του τρόποι του τον οδήγησαν να εντοπιστεί στην ηλικία των 80 ετών» και φέρει την ιδιότητα του τελευταίου ανθρώπου που αποκεφαλίστηκε στον Πύργο του Λονδίνου. «Ο θάνατός του μάλιστα οδήγησε στην επινόηση μιας φράσης», σημείωσε ο δημοφιλής ηθοποιός.

«Προφανώς, είχαν στήσει προσωρινές εξέδρες για τους ευγενείς, για να τον παρακολουθήσουν να πεθαίνει. Ένα από αυτά τα περίπτερα κατέρρευσε με αποτέλεσμα τον θάνατο 9 θεατών», πρόσθεσε.

«Το ότι του το είπαν λίγο πριν τον θανατώσουν τον έκανε να γελάσει. Γελούσε ακόμα όταν η λεπίδα χτύπησε τον λαιμό του, ‘γελώντας με το κεφάλι του’. Τρομερό», είπε ο Κρόου. Ανέφερε ακόμα ότι ανακάλυψε πως έχει Νορβηγική, Ιταλική, Σκωτσέζικη, ακόμη και Μαορί προέλευση.

*Πληροφορίες από το The Guardian

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024