Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Στη φυλακή η μητέρα του 6χρονου που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τη δασκάλα του

ΗΠΑ: Στη φυλακή η μητέρα του 6χρονου που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τη δασκάλα του

«Θέλω να της βάλω φωτιά και να την δω να πεθαίνει», είχε πει το παιδί, λίγο πριν προκαλέσει το αιματηρό περιστατικό

Σε φυλάκιση δύο ετών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, καταδικάστηκε από δικαστήριο της Βιρτζίνια η μητέρα του 6χρονου μαθητή, που τον Ιανουάριο του 2023 πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τη δασκάλα του μέσα στο σχολείο.

Η 26χρονη Ντέιζα Τέιλορ είχε ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση 21 μηνών από ομοσπονδιακό δικαστήριο για παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου.

Ο δικαστής του Νιούπορτ «θεώρησε ότι οι συνθήκες αιτιολογούν ποινή ανώτερη της μέγιστης των έξι μηνών άνευ αναστολής που προβλέπεται από τις οδηγίες της πολιτείας», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τοπικές δικαστικές αρχές.

Συνεπώς, καταδίκασε την κατηγορούμενη σε κάθειρξη πέντε ετών, εκ των οποίων τα δύο άνευ αναστολής, τα οποία προστίθενται στην καταδίκη της σε φυλάκιση 21 μηνών σε ομοσπονδιακό επίπεδο και «θα πρέπει να εκτίσει τις δύο ποινές διαδοχικά».

Την πυροβόλησε μετά από συζήτηση

Ο 6χρονος γιος της Τέιλορ είχε φέρει στις 6 Ιανουαρίου όπλο στο σχολείο του στην Βιρτζίνια και είχε πυροβολήσει την δασκάλα του, Αμπιγκέιλ Ζουέρνερ. Η 25χρονη τραυματίστηκε στο χέρι και το στήθος και νοσηλεύτηκε για δύο εβδομάδες.

Έπειτα από συζήτηση με τη δασκάλα του, το περιεχόμενο της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί, το αγόρι έβγαλε από τη σάκα του ένα πιστόλι, διαμετρήματος 9 χιλιοστών, και το έστρεψε πάνω της.

Η κυρία Ζουέρνερ πήρε αμυντική στάση, εκτείνοντας το χέρι της. Το παιδί πυροβόλησε μια φορά. Η σφαίρα διαπέρασε το χέρι της και τη χτύπησε στον κορμό.

«Σιγούρεψε πως όλα τα παιδιά είχαν βγει από την τάξη και πως ήταν η τελευταία που έφυγε από την αίθουσα. Θεωρώ πως έσωσε ζωές, διότι δεν ξέρω τι θα μπορούσε να είχε γίνει αν τα παιδιά έμεναν μέσα», δήλωσε μετά το περιστατικό ο Στιβ Ντρου, ο αρχηγός της αστυνομίας στη Νιούπορτ Νιους.

Στην τάξη βρίσκονταν συνολικά από 16 ως 20 παιδιά, όταν εκτυλίχθηκε το σοκαριστικό περιστατικό. Κανένα παιδί δεν τραυματίστηκε, παρά μόνο η δασκάλα.

«Θέλω να την δω να πεθαίνει»

Πριν πυροβολήσει τη δασκάλα του, ο 6χρονος είχε πει σε έναν άλλο εκπαιδευτικό του σχολείου ότι «θέλει να της βάλει φωτιά και να την δει να πεθαίνει».

Η 25χρονη είχε εκφράσει πολλές φορές στη διεύθυνση του σχολείου την ανησυχία της για την επιθετική συμπεριφορά του παιδιού, χωρίς όμως να μπορεί να φανταστεί κανείς πως θα έφτανε στον σημείο να αποπειραθεί να την σκοτώσει.

Η μητέρα του είχε ομολογήσει τον Ιούνιο την ενοχή της για την απόκτηση παράνομα πυροβόλου όπλου

Ο 6χρονος, που ήταν γνωστός για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του, καθώς συχνά πετούσε καρέκλες και άλλα αντικείμενα στην τάξη, έγραψε κάποτε ένα σημείωμα στη δασκάλα, στο οποίο της έλεγε ότι τη μισούσε και ότι ήθελε να της βάλει φωτιά για να τη σκοτώσει.

Η μητέρα του είχε ομολογήσει τον Ιούνιο την ενοχή της για την απόκτηση παράνομα πυροβόλου όπλου και για ψευδή δήλωση στο κυβερνητικό έντυπο που ήταν υποχρεωμένη να συμπληρώσει για να αγοράσει το όπλο.

Η Τέιλορ δήλωνε σε αυτό το έντυπο της ομοσπονδιακής υπηρεσίας, που είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο των όπλων, του καπνού και των εκρηκτικών (ATF), ότι δεν καταναλώνει παράνομες ναρκωτικές ουσίες, κάτι το οποίο ήταν ψευδές.

Αυξάνονται τα περιστατικά με όπλα

Έπειτα από αριθμό θανάσιμων περιστατικών με πυροβόλα όπλα, στα οποία εμπλέκονται ανήλικοι, αυξάνονται οι πιέσεις στις ΗΠΑ για την τιμωρία των γονιών που επιτρέπουν, συχνά από αμέλεια, την πρόσβαση στα όπλα αυτά.

Την περασμένη εβδομάδα, Αμερικανός έφηβος, που δικάστηκε ως ενήλικας μολονότι ήταν 15 ετών όταν συνέβη το περιστατικό, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο το 2021 τεσσάρων μαθητών στο σχολείο του με όπλο που του είχαν δώσει οι γονείς του στο Μίσιγκαν, στις βόρειες ΗΠΑ.

Στους γονείς του, που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και ότι αγνόησαν τις προειδοποιητικές ενδείξεις ότι θα περνούσε στην πράξη, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, κάτι το οποίο σπάνια έχει συμβεί ξανά μέχρι σήμερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024