Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΑΕ: «Απαιτείται βιώσιμο σχέδιο δύο κρατών πριν ανοικοδομήσουμε την Γάζα»

ΗΑΕ: «Απαιτείται βιώσιμο σχέδιο δύο κρατών πριν ανοικοδομήσουμε την Γάζα»

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θέτουν ως όρο για την σύμπραξη στην ανοικοδόμηση της Γάζας, την παροχή οδικού χάρτη για βιώσιμο σχέδιο δύο κρατών.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα εξαρτήσουν την οικονομική και πολιτική υποστήριξή τους για την ανοικοδόμηση της Γάζας μετά τον πόλεμο από την προώθηση μιας πρωτοβουλίας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ προς μια λύση δύο κρατών.

«Το μήνυμα θα είναι πολύ σαφές: Πρέπει να δούμε ένα βιώσιμο σχέδιο λύσης δύο κρατών, έναν οδικό χάρτη που να είναι σοβαρός πριν μιλήσουμε για την επόμενη μέρα και την ανοικοδόμηση των υποδομών της Γάζας», δηλώνει στην εφημερίδα The Wall Street Journal η πρέσβειρα των ΗΑΕ στον ΟΗΕ Λάνα Νουσεϊμπέχ.

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου προέβη σε δηλώσεις που αφήνουν περιθώριο σε νέους πολέμους εξαιτίας της αβεβαιότητας

Οι παρατηρήσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με αυτές που έκανε χθες ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος δήλωσε σε κορυφαίο πάνελ της Κνεσέτ ότι τα ΗΑΕ και η Σαουδική Αραβία θα χρηματοδοτήσουν την ανοικοδόμηση της Γάζας, παρόλο που συνεχίζει να απορρίπτει την επιστροφή της ΠΑ στη Γάζα καθώς και την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

Οι όροι των ΗΑΕ για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Η Νουσεϊμπέχ λέει: «Ο οδικός χάρτης είναι: οι Ισραηλινοί και η Παλαιστινιακή Αρχή και μια ομάδα χωρών που έχουν επιρροή και στους δύο κάθονται γύρω από το τραπέζι και λένε: «Αυτό είναι το τελικό παιχνίδι για το οποίο θα εργαστούμε. Η δουλειά ξεκινά από εδώ. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα και ξεκινάει τώρα».

Η απεσταλμένη των Εμιράτων λέει ότι η Αίγυπτος, η Ιορδανία και πολλές άλλες χώρες με μουσουλμανική πλειοψηφία θα πρέπει επίσης να συμμετάσχουν στην προσπάθεια.

Χωρίς έναν οδικό χάρτη για μια λύση δύο κρατών, «δεν θα επενδύσουμε πλήρως στην ανοικοδόμηση, και με το Ισραήλ θα έχει επίσης επιπτώσεις. Αυτή δεν είναι η πορεία στην οποία υπογράψαμε τις συμφωνίες του Αβραάμ», προσθέτει η Νουσεϊμπέχ.

Προτεραιότητά μας ο τερματισμός της βίας

Σε επίσημη ανακοίνωση η πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε ανάμεσα στα άλλα πως «Άμεση προτεραιότητά μας είναι να τερματιστεί η βία και να προστατευτεί ο άμαχος παλαιστινιακός πληθυσμός εκεί. Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε επείγουσα ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός για τον τερματισμό της αιματοχυσίας και για τη διευκόλυνση της άμεσης, ασφαλούς, βιώσιμης και απρόσκοπτης παροχής ανακούφισης και ανθρωπιστικής βοήθειας, ιδίως στους πιο ευάλωτους, συμπεριλαμβανομένων των ασθενών, των παιδιών, των ηλικιωμένων και των γυναικών».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024