Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θα τα πάρει (Γκουαρντι) όλα

Θα τα πάρει (Γκουαρντι) όλα

Ο Πεπ είναι το απόλυτο φαβορί για να αναδειχθεί κορυφαίος προπονητής στον κόσμο για τη σεζόν που πέρασε

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή της περασμένης αγωνιστικής περιόδου και τα γραφεία στοιχημάτων… έπαψαν ήδη να δέχονται πονταρίσματα.

No more bets please όπως λένε και στα καζίνο ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Όπως ήδη θα καταλάβατε η υποψηφιότητα του Πεπ Γκουαρντιόλα θεωρείται ότι διαμορφώνει αποτέλεσμα πριν διεξαχθεί η ψηφοφορία, καθώς τα επιτεύγματα της Μάντσεστερ Σίτι την σεζόν 2022-23 ήταν εντυπωσιακά. Με λίγα λόγια τα πήρε όλα.

Ο Καταλανός τεχνικός οδήγησε την αγγλική ομάδα στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, της Πρέμιερ και του Κυπέλλου Αγγλίας, πετυχαίνοντας ένα μυθικό τρεμπλ.

Καταλαβαίνει λοιπόν εύκολα κάποιος ότι ο Πεπ είναι το απόλυτο φαβορί για να αναδειχθεί κορυφαίος προπονητής στον κόσμο για τη σεζόν που πέρασε.

Η αδικία για δύο άλλους σπουδαίους προπονητές

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι είναι δίχως άλλο το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει το συγκεκριμένο βραβείο, ωστόσο πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά και στους δύο άλλους υποψήφιους.

Ο λόγος για τον τεχνικό της Ίντερ, Σιμόνε Ιντσάγκι και τον ομοσπονδιακό προπονητή της Ιταλίας, Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Ο τεχνικός της Ίντερ, Σιμόνε Ιντσάγκι

Αμφότεροι πραγματοποίησαν εξαιρετικές πορείες με τις ομάδες τους την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, αλλά στάθηκαν… άτυχοι. Έπεσαν πάνω στην μυθική σεζόν του Γκουαρντιόλα στην Σίτι και όλα δείχνουν πως δεν θα καταφέρουν να πάρουν την πρωτιά από τον τεχνικό των πρωταθλητών Ευρώπης.

Όλοι όμως οφείλουν να σταθούν στην εξαιρετική δουλειά που έκανε ο Ιντσάγκι στην Ίντερ, οδηγώντας τους «νερατζούρι» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Σίτι.

Και μάλιστα η ιταλική ομάδα ήταν άκρως ανταγωνιστική απέναντι στο μεγάλο φαβορί, δυσκολεύοντας αφάνταστα τους Άγγλους.

Ο Ιντσάγκι είναι εξαιρετικός προπονητής και το δείχνει και φέτος με την ομάδα του Μιλάνου.

Κι όσο για τον Λουτσιάνο Σπαλέτι; Ο Ιταλός τεχνικός οδήγησε τη Νάπολι στην κατάκτηση του σκουντέτο την περασμένη αγωνιστική περίοδο και αναμφισβήτητα έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία των «παρτενοπέι».

Ο πρώην τεχνικός της Νάπολι Λουτσιάνο Σπαλέτι

Και γι’ αυτόν όμως ισχύει ότι και για τον Ιντσάγκι, καθώς η επιτυχία του Γκουαρντιόλα με την Μάντσεστερ Σίτι ήταν απίστευτη.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι και οι τρεις υποψήφιοι είχαν μια εντυπωσιακή σεζόν με τις ομάδες τους και κατέχουν δικαίως τις τρεις θέσεις.

Σε ότι αφορά το βραβείο για την κορυφαία προπονήτρια, κι εδώ υπάρχει μεγάλο φαβορί και είναι η Σαρίνα Βίγκμαν, που οδήγησε την Εθνική ομάδα της Αγγλίας στον τελικό του παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στην Ισπανία.

Οι άλλες δύο υποψήφιες είναι η Γιόναθαν Χιράλντεθ, προπονήτρια της Μπαρτσελόνα που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών και η Έμα Χέις προπονήτρια της Τσέλσι.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024