Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Ανησυχία για επικεφαλής Ιατρικού Κέντρου στη Γάζα - Τον συνέλαβαν Ισραηλινοί και αγνοείται 10 μέρες

Γάζα: Ανησυχία για επικεφαλής Ιατρικού Κέντρου στη Γάζα – Τον συνέλαβαν Ισραηλινοί και αγνοείται 10 μέρες

Ο Αουνί Χατάμπ συνελήφθη όταν μια ιατρική αυτοκινητοπομπή μετέφερε τραυματίες ασθενείς από το νοσοκομείο Αλ Σίφα της πόλης της Γάζας προς τα νότια του παλαιστινιακού θύλακα.

Έντονη ανησυχία υπάρχει για τον επικεφαλής του Ιατρικού Κέντρου Επειγόντων Περιστατικών του Χαν Γιουνίς στη Λωρίδα της Γάζας, Αουνί Χατάμπ, ο οποίος συνελήφθη από  τις ισραηλινές δυνάμεις πριν από 10 ημέρες και έκτοτε η τύχη του είναι άγνωστη.

Σύμφωνα με την οργάνωση της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου (PRCS), ο Χατάμπ συνελήφθη όταν μια ιατρική αυτοκινητοπομπή μετέφερε τραυματίες ασθενείς από το νοσοκομείο Αλ Σίφα της πόλης της Γάζας προς τα νότια του θύλακα.

Αρνούνται να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πού βρίσκονται ή την τύχη των κρατουμένων παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του ΠΟΥ και του ΟΗΕ

Όπως αναφέρει η οργάνωση, συνελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής μαζί με τον επικεφαλής του νοσοκομείου Αλ Σίφα και δύο άλλους ιατρούς στις 22 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η PRCS ανησυχεί σοβαρά για την τύχη του Αουνί Χατάμπ, επικεφαλής του Ιατρικού Κέντρου Χαν Γιουνίς στη Γάζα, ο οποίος συνελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής μαζί με τον επικεφαλής του νοσοκομείου Αλ Σίφα  και δύο άλλους ιατρούς κατά τη διάρκεια της εκκένωσης τραυματιών και ασθενών από το νοσοκομείο Αλ Σίφα υπό την ηγεσία του ΠΟΥ. Τα μέλη της ιατρικής ομάδας συνελήφθησαν στο σημείο ελέγχου που χωρίζει τη βόρεια από τη νότια Γάζα στις 22 Νοεμβρίου 2023. Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής αρνούνται να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πού βρίσκονται ή την τύχη των κρατουμένων παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του ΠΟΥ και του ΟΗΕ.

Η PRCS απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του Αουνί Χατάμπ, καθώς και των υπολοίπων κρατούμενων μελών της ιατρικής ομάδας και θεωρεί τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής υπεύθυνες για την ασφάλειά τους.

Ακόμα καταδικάζει επίσης τη σύλληψη και κράτηση εργαζομένων στον τομέα της υγείας και υπενθυμίζει στη διεθνή κοινότητα την προστασία που παρέχεται στο ιατρικό προσωπικό στο πλαίσιο του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου μέσω των Συμβάσεων της Γενεύης, των πρόσθετων πρωτοκόλλων τους και του διεθνούς εθιμικού δικαίου.

Η PRCS διαβεβαιώνει ότι οι ιατρικές ομάδες δεν πρέπει να στοχοποιούνται και ότι η εκτέλεση των ανθρωπιστικών τους καθηκόντων πρέπει να διευκολύνεται και να προστατεύεται. Η άρνηση της πρόσβασης των προστατευόμενων πολιτών στην ανθρωπιστική βοήθεια και η στοχοποίηση του ιατρικού προσωπικού αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των Συμβάσεων της Γενεύης.

Η PRCS επαναλαμβάνει τις εκκλήσεις της προς τη διεθνή κοινότητα να διασφαλίσει την απελευθέρωση και την προστασία των ιατρικών ομάδων, ιδίως υπό το φως των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση της σωτήριας αποστολής τους στη Λωρίδα της Γάζας».

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024