Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Μεγάλο συλλαλητήριο στο Τελ Αβίβ - 100.000 πολίτες ζητούν την απελευθέρωση των ομήρων

Ισραήλ: Μεγάλο συλλαλητήριο στο Τελ Αβίβ – 100.000 πολίτες ζητούν την απελευθέρωση των ομήρων

Περίπου 100.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι συμμετέχουν στη συγκέντρωση που σηματοδοτεί 50 ημέρες από την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ όπου απήγαγε σχεδόν 240 πολίτες στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί δίνουν το παρών σε συλλαλητήριο για τις «50 ημέρες της κόλασης»στην Πλατεία Ομήρων μπροστά από το Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ, πίσω από το υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τους Times of Israel περίπου 100.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι συμμετέχουν στη συγκέντρωση που σηματοδοτεί 50 ημέρες από την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου όπου απήγαγε σχεδόν 240 πολίτες στη Λωρίδα της Γάζας, ζητώντας την επιστροφή όλων των ομήρων.

Όλα αυτά ενώ υπήρξε καθυστέρηση στην εφαρμογή της συμφωνίας Ισραήλ – Χαμάς κατά τη δεύτερη ημέρα ανταλλαγής ομήρων.

«Φέρτε τους σπίτι»

Χιλιάδες Ισραηλινοί στο συλλαλητήριο για την απελευθέρωση των ομήρων στο Τελ Αβίβ

«Η επιστροφή των ομήρων είναι η μεγαλύτερη ευλογία που υπάρχει», είπε ο τραγουδιστής Εχούντ Μπανάι από τη σκηνή. «Στο επερχόμενο Χανουκά, θα ανάψουμε πολλά κεριά κατά τη διάρκεια αυτής της σκοτεινής περιόδου.Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες μέχρι να τους δούμε όλους στο σπίτι».

Το πλήθος είναι γεμάτο από ανθρώπους όλων των ηλικιών, καθώς και ανθρώπων με μαύρα μπλουζάκια «Φέρτε τους σπίτι» και ταυτότητες με τα ονόματα των ομήρων.

Στη σκηνή και συγγενείς ομήρων

Ο Αλόν Αντάρ, εγγονός της Γιαφά Αντάρ, η οποία απελευθερώθηκε από τη Γάζα το βράδυ της Παρασκευής, ανέβηκε στη σκηνή του συλλαλητηρίου στο Τελ Αβίβ. «Είμαστε χαρούμενοι που η γιαγιά μου επέστρεψε στο σπίτι, αλλά ο ξάδελφός μου Ταμίρ είναι ακόμα εκεί», είπε ο Αλόν.

«Η επιστροφή της γιαγιάς δίνει ελπίδα ότι όλοι θα επιστρέψουν, αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να πολεμάμε αυτή την τρέλα, να ερχόμαστε στην πλατεία και να λέμε στον κόσμο την ιστορία πίσω από κάθε εικόνα. Οι οικογένειές μας σας χρειάζονται».

Χιλιάδες Ισραηλινοί στο συλλαλητήριο για την απελευθέρωση των ομήρων στο Τελ Αβίβ

Ο Αλόν Αντάρ δήλωσε ακόμα ότι η 85χρονη γιαγιά του ήθελε να έρθει, αλλά η οικογένεια σκέφτηκε ότι ήταν λίγο υπερβολικό ακόμα.

«Μας κοιτάζει και είναι περήφανη για μένα και για όλους μας», δήλωσε ακόμα.

Μαθητής δημοτικού ζήτησε την απελευθέρωση του μεγάλου του αδελφού

Σε ακόμα μία συγκινητική στιγμή ο Ρόι Άνγκρεστ από το Κιριάτ Μπιαλίκ, μαθητής δημοτικού του οποίου ο μεγαλύτερος αδελφός, ο λοχίας Ματάν Άνγκρεστ, θεωρείται ότι κρατείται όμηρος στη Γάζα, φώναξε από τη σκηνή για την απελευθέρωση του μεγάλου του αδελφού.

Η Όρνα και ο Ρονέν Νέουτρα, οι γονείς του Ομέρ Νέουτρα, ενός στρατιώτη που απήχθη στις 7 Οκτωβρίου, είπαν ότι γεννήθηκε ένα μήνα μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Ο Ομέρ μεγάλωσε σε εβραιόφωνο σπίτι από ισραηλινούς γονείς στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης και αποφάσισε να καταταγεί στις IDF μετά το λύκειο.

«Δεν ήταν εύκολο, αλλά υπάρχει ένα τέτοιο σύστημα υποστήριξης για τους στρατιώτες εδώ», είπε η Όρνα. «Μιλήσαμε τελευταία φορά μαζί του την Παρασκευή το απόγευμα [στις 6 Οκτωβρίου], είπε ότι θα ήταν ένα ήρεμο Σάββατο. Σε αγαπάμε, Ομέρ, και δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να σε φέρουν σπίτι τώρα».

Χιλιάδες Ισραηλινοί στο συλλαλητήριο για την απελευθέρωση των ομήρων στο Τελ Αβίβ

Οι ηγέτες της κοινότητας των Δρούζων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση έγιναν θερμά δεκτοί με ενθουσιώδη χειροκροτήματα από το πλήθος.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024