Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φινλανδία: Έκλεισε τα σύνορα με τη Ρωσία - «Μπλόκο» στην εργαλειοποίηση μεταναστών

Φινλανδία: Έκλεισε τα σύνορα με τη Ρωσία – «Μπλόκο» στην εργαλειοποίηση μεταναστών

Διάβημα διαμαρτυρίας του Κρεμλίνου προς τον Φινλανδό πρέσβη - Υπέρ της απόφασης του Φινλανδού πρωθυπουργού δηλώνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η Φινλανδία έβαλε «φρένο» στους Ρώσους αιτούντες άσυλο κλείνοντας τα τέσσερα από τα εννέα σύνορά της με τη Ρωσία, περιορίζοντας έτσι την έλευση πολιτών που υποκινούνται από τη Μόσχα, έναν ισχυρισμό που η Ρωσία αρνείται. Το «μπλόκο» εφαρμόστηκε από το περασμένο Σάββατο και σήμερα το ρωσικό ΥΠΕΞ προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας.

Διάβημα διαμαρτυρίας στον Φινλανδό πρέσβη

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Φινλανδό πρέσβη στη Μόσχα για την απόφαση του Ελσίνκι να κλείσει τέσσερα πολυσύχναστα συνοριακά σημεία διέλευσης, ένα βήμα που η Μόσχα ανέφερε ότι επηρέασε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και στις δύο χώρες.

«Μπλόκο» στην είσοδο στα ευρωπαϊκά εδάφη πολιτώνν που υποκινούνται από τη Μόσχα

Η Φινλανδία έκλεισε το Σάββατο τα σημεία διέλευσης σε μια προσπάθεια να σταματήσει τη ροή αιτούντων άσυλο που το Ελσίνκι υποστηρίζει ότι υποκινείται από τη Μόσχα, η οποία αρνείται ότι προωθεί πολίτες της στην Ευρώπη για δόλιους σκοπούς.

Η στάση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην απόφαση

«Η εργαλειοποίηση των μεταναστών από τη Ρωσία είναι επαίσχυντη. Υποστηρίζω πλήρως τα μέτρα που έλαβε η Φινλανδία», τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευχαριστώντας τους Φινλανδούς Συνοριοφύλακες «για την προστασία των ευρωπαϊκών μας συνόρων».


Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε σήμερα ότι η απόφαση της Φινλανδίας ήταν «βεβιασμένη» και ότι αυτή παραβιάζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και στις δύο πλευρές των συνόρων που μοιράζονται οι δύο χωρές.

Έτοιμη να κλείσει τα σύνορα και η Νορβηγία

Σημειώνεται ότι η γειτονική Νορβηγία, η οποία στο βόρειο τμήμα μοιράζεται τα σύνορά της με τη Ρωσία, ετοιμάζεται επίσης να κλείσει τα σύνορά της εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Φινλανδία έγινε φέτος επισήμως το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ κατόπιν της έγκρισης για ένταξή της στη Συμμαχία, γεγονός που προκάλεσε την οργή της Μόσχας δεδομένου ότι μοιράζονται σύνορα μήκους 1.340 χιλιομέτρων.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024