Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η τρυφερή ομιλία της Billie Eilish έκανε τους πάντες να δακρύσουν

Η τρυφερή ομιλία της Billie Eilish έκανε τους πάντες να δακρύσουν

«Νιώθω πολύ ευγνώμων που είμαι γυναίκα αυτή τη στιγμή».

Η τρυφερή ομιλία της Billie Eilish για το ότι είναι γυναίκα έκανε το κοινό να δακρύσει πολύ πριν τη σπαρακτική ερμηνεία της στην μπαλάντα της ταινίας «Barbie», το «What Was I Made For?», στην εκδήλωση του Variety για το Power of Women.

Η ομιλία-έκπληξη προκλήθηκε αφού η ηθοποιός του «Barbie», η Ariana Greenblatt μοιράστηκε μια συναισθηματική ιστορία με επίκεντρο τη στιγμή που συνάντησε την Eilish στην πρεμιέρα της ταινίας. «Ακόμα επεξεργαζόμουν το γεγονός ότι έφτιαξε ένα τραγούδι για την ταινία, ένα τραγούδι που έχει βαθιά απήχηση σε μένα και πιθανώς σε πολλούς από εσάς. Δεν πίστευα ότι θα ήμουν ικανή να τη συναντήσω, πόσο μάλλον να συνομιλήσω μαζί της» είπε.

«Λοιπόν, εκείνο το βράδυ τη γνώρισα και ήταν μια μεγάλη στιγμή που έκλεισε έναν κύκλο της ζωής μου μέχρι στιγμής. Εκείνη η νύχτα ήταν η αρχή μιας φιλίας που εκτιμώ και κρατώ κοντά στην καρδιά μου».

«Ω, φίλε, έκλαιγα εκεί πέρα κορίτσι μου»

Η Greenblatt συνέχισε επαινώντας την Eilish ως πρότυπο για τις νεαρές γυναίκες, προσθέτοντας: «Μεγαλώνοντας σε αυτή τη βιομηχανία σε τόσο νεαρή ηλικία, προσπαθώ συνεχώς να ταιριάζω με τους ενήλικες συνομηλίκους μου, αλλά ακόμα δεν είμαι σε θέση να σχετιστώ με κανέναν στην ηλικία μου. Η Billie είναι το μοναδικό πρόσωπο στο οποίο βλέπω τον εαυτό μου και με το οποίο ταυτίζομαι με πολλούς τρόπους. Η αυθεντικότητα της Billie και το άφοβο να εκφράζεται μέσα από την τέχνη της μου μίλησε με τρόπο που κανείς άλλος δεν το είχε κάνει».

Σαφώς συγκινημένη από την ομιλία, η Eilish ανέβηκε στη σκηνή και αγκάλιασε την Greenblatt: «Ω, φίλε, έκλαιγα εκεί πέρα κορίτσι μου». Η τραγουδίστρια στη συνέχεια απευθύνθηκε στο κοινό: «Παιδιά, παίρνω πρεδνιζόνη, το έχετε πάρει ποτέ αυτό; Δεν είχα φωνή όλη την εβδομάδα… Την τελευταία φορά που το πήρα πέταξα το τηλέφωνό μου και έσπασα έναν καθρέφτη. Και αυτή τη φορά κλαίω».

«Έχω πολύ εσωτερικευμένο μισογυνισμό μέσα μου»

Αποκαλύπτοντας ότι δεν της αρέσει να βγάζει λόγους, είπε στους καλεσμένους ότι προτιμά να τραγουδάει και να «δίνει το βήμα σε ανθρώπους που ξέρουν τι στο διάολο λένε». Ωστόσο, τα λόγια της Greenblatt έπιασαν τόπο και απευθύνθηκε στη νεαρή ηθοποιό για να μιλήσει από καρδιάς. «Δεν κλαίω, δεν είμαι άνθρωπος που κλαίει. Σαν να είμαι τρελή αυτή τη στιγμή, συγγνώμη.

»Αλλά είναι πραγματικά δύσκολο να είσαι γυναίκα εδώ έξω παιδιά… Ποτέ δεν ένιωσα πραγματικά σαν γυναίκα. Έχω περάσει μεγάλο μέρος της ζωής μου χωρίς να νιώθω ότι ταιριάζω στο να είμαι γυναίκα… Αυτό ακούγεται κάπως γ@μημένο, αλλά έχω πολύ εσωτερικευμένο μισογυνισμό μέσα μου και το βρίσκω να βγαίνει σε μέρη που δεν το θέλω. Και πρέπει να πω, με πλήρη διαφάνεια, ότι αισθάνομαι πολύ ευγνώμων που είμαι γυναίκα αυτή τη στιγμή. Νιώθω πολύ περήφανη και νιώθω μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ».

Μετά την ομιλία, η Eilish χάρισε στο κοινό το υποψήφιο για Grammy κομμάτι της.

Η Barbie την άλλαξε

Στη συνέντευξή της στο Variety, η Eilish μίλησε για το πώς το «What Was I Made For?», το οποίο εμφανίστηκε στη συναισθηματική κορύφωση του «Barbie» και δημιούργησε μια viral τάση στο TikTok, βοήθησε να αλλάξει την οπτική της για τη γυναικεία φύση.

«Ήταν τόσο συγκινητικό, φίλε. Ήταν τόσο, τόσο συγκινητικό», είπε η Eilish βλέποντας τις γυναίκες να συνδέονται με το κομμάτι της. «Αισθάνομαι ότι βοήθησα να έρθουν οι άνθρωποι κοντά και ένιωσα τόσο ξεχωριστά. Δεν περίμενα ότι οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο θα ένιωθαν συνδεδεμένες».

Η επτά φορές νικήτρια του Grammy τιμήθηκε για το έργο της στο Support + Feed, την πρωτοβουλία για τη διατροφή με βάση τα φυτά που ίδρυσε η μητέρα της, Maggie Baird.

Η επισιτιστική ανασφάλεια

Όταν ξεκίνησε η πανδημία COVID, η Baird ξεκίνησε τον οργανισμό ως επιχείρηση ανακούφισης σε περίπτωση κρίσης για τη διανομή φυτικής τροφής σε όσους είχαν ανάγκη. Σύντομα, μετατράπηκε σε κάτι μεγαλύτερο. «Όταν μπήκαμε στον κόσμο της επισιτιστικής ανασφάλειας, τα μάτια μας άνοιξαν διάπλατα», είπε.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε μια μεγαλύτερη αποστολή. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και την ισότητα των τροφίμων και να μετακινήσουμε πραγματικά την κοινωνία και τον πολιτισμό προς ένα πιο δίκαιο σύστημα διατροφής με βάση τα φυτά. Και ο τρόπος με τον οποίο το κάνουμε αυτό είναι, ότι αγοράζουμε γεύματα από μικρές επιχειρήσεις σε δίκαιη τιμή και στη συνέχεια παραδίδουμε αυτά τα γεύματα σε κοινοτικές οργανώσεις που έχουν ήδη καθιερωθεί και κάνουν απίστευτο έργο για την υποστήριξη των μελών της κοινότητάς τους».

Το Support + Feed διεξάγει διανομές τροφίμων στις περιοδείες της Eilish και οι θαυμαστές ενθαρρύνονται να δεσμευτούν ότι θα τρώνε ένα πλήρως φυτικό γεύμα την ημέρα. Από το 2020, η οργάνωση έχει φτάσει σε 41 πόλεις και έχει παραδώσει σχεδόν 400.000 γεύματα και είδη παντοπωλείου.

*Με στοιχεία από το variety.com

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024