Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γκριμάλντο: Το εντυπωσιακό 8/11 και η πρωτιά στα big-5 πρωταθλήματα (vids)

Γκριμάλντο: Το εντυπωσιακό 8/11 και η πρωτιά στα big-5 πρωταθλήματα (vids)

Εχει γκολ ή ασίστ στα 8 από τα 11 ματς της Λεβερκούζεν στη Bundesliga – Εχει τα περισσότερα γκολ με σουτ εκτός περιοχής στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα.

Εχει βαλθεί να… τρελάνει κόσμο η Μπάγερ Λεβερκούζεν! Το «τρένο» του Τσάμπι Αλόνσο «σφύριξε» τέσσερις φορές απέναντι στην Ουνιόν Βερολίνου και με μια επιβλητική νίκη (4-0, για την 11η αγωνιστική της Bundesliga), επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Ασπιρίνες με την 10η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα (11/1/0), έφτασαν τους 31 πόντους και βρίσκονται στο +2 από τη δεύτερη Μπάγερν Μονάχου (9/2/0) και στο +7 από την τρίτη Στουτγκάρδη. Στην τέταρτη θέση η Ντόρτμουντ με 21 βαθμούς.

Μια ακόμα άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση από την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, που συνεχίζει με… σπασμένα τα φρένα. Το συγκρότημα του Ισπανού προπονητή δείχνει ικανό να κοιτάξει στα μάτια την Μπάγερν Μονάχου και να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο. Σημαντικό ρόλο στη σπουδαία πορεία της γερμανικής ομάδας στη Bundesliga έχει ο Αλεξ Γκριμάλντο, ο οποίος πήγε στη Λεβερκούζεν το περασμένο καλοκαίρι από την Μπενφίκα (σ.σ ως ελεύθερος) και έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή για τις Ασπιρίνες.

Πήγε από την Μπενφίκα και εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή

Σε 11 αναμετρήσεις στη Bundesliga έχει 6 γκολ και 5 ασίστ, με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό μάλιστα να έχει και από τα δύο κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου. Στο 23’ με ένα υπέροχο σουτ έκανε το 1-0 και άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, ενώ στο 73’ «σέρβιρε» το 3-0 στον Τζόναθαν Ταχ, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο τρίποντο της Μπάγερ.

Στατιστικά που ζαλίζουν

Αυτό μάλιστα ήταν το 4ο γκολ που βάζει με σουτ εκτός περιοχής στη φετινή σεζόν. Τα περισσότερα που έχει βάλει ένας παίκτης στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (La Liga, Bundesliga, Premier League, Ligue 1 και Serie A). Με την ικανότητά του να σκοράρει έξω από την περιοχή ο Γκριμάλντο, κάνει ακόμα πιο απρόβλεπτη την Λεβερκούζεν.


Ο Ισπανός μάλιστα έχει συνδρομή με γκολ ή ασίστ στα 8 από τα 11 παιχνίδια της Μπάγερ στη φετινή Bundesliga. Απέναντι σε Μπάγερν Μονάχου (2-2), Μάιντς (3-0), Βόλφσμπουργκ (2-1), Χονφενχάιμ (3-2) είχε γκολ και κόντρα σε Γκλάντμπαχ (3-0), Χαϊντεχάιμ (4-1), και Κολωνία (3-0) είχε ασίστ. Στο τελευταίο με την Ουνιόν (4-0) και γκολ και ασίστ. Μόνο στα ματς με Λειψία (3-2), Ντάρμσταντ (5-1) και Φράιμπουργκ (2-1) δεν είχε κάτι από τα δύο.

Εντυπωσιακές εμφανίσεις από τον Αλεξ Γριμάλντο, ο οποίος επίσης έχει σκοράρει δύο γκολ στους ομίλους του Europa League: Στο 3-1 απέναντι στην Καραμπάγκ και έχει μία ασίστ στο Κύπελλο. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου κόντρα στην Τευτόνια (8-0).

Μια μεταγραφή που έχει βγει 100% για την Λεβερκούζεν, με τον Αλόνσο να δικαιώνεται για την επιλογή του και την επιμονή του να πάρει στις Ασπιρίνες τον συμπατριώτη του. Ενας ποδοσφαιριστής με τεράστιες δυνατότητες, τις οποίες ξεδιπλώνει φορώντας τα χρώματα της γερμανικής ομάδας.

Sports in

Αιχμές από τον Λάκοβιτς μετά το Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια: «Χάσαμε για λόγους που δεν καταλαβαίνω»

Σπόντες από τον Γιάκα Λάκοβιτς, μετά από την ήττα της Γκραν Κανάρια από τη Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024