Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυστραλία: Συνελήφθη για φόνο 49χρονη – Δηλητηρίασε με μανιτάρια τα πρώην πεθερικά της

Αυστραλία: Συνελήφθη για φόνο 49χρονη – Δηλητηρίασε με μανιτάρια τα πρώην πεθερικά της

Η 49χρονη υποστηρίζει ότι είναι αθώα.

Μια γυναίκα από την Αυστραλία συνελήφθη σήμερα το πρωί για τον θάνατο τριών ανθρώπων που προκλήθηκε μετά από δηλητηρίαση από μανιτάρια.

Συγκεκριμένα, η 49χρονη Εrin Patterson , κατηγορείται για την θανατηφόρα δηλητηρίαση τριών εκ των τεσσάρων ατόμων που παρευρέθηκαν σε οικογενειακό δείπνο στο σπίτι της, ενώ το τέταρτο άτομο είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Η 49χρονη είχε σερβίρει στην οικογένεια γεύμα, μετά το οποίο τρία άτομα, στο οποία περιλαμβάνονταν και τα πρώην πεθερικά της, αρρώστησαν και πέθαναν.

Η 49χρονη υποστηρίζει ότι είναι αθώα. Έχει δηλώσει ότι δεν δηλητηρίασε σκόπιμα τους καλεσμένους της στο γεύμα στην πόλη Leongatha της Βικτώριας στις 29 Ιουλίου.

Ο πρώην σύζυγός της Simon Patterson είχε επίσης προσκληθεί στο οικογενειακό γεύμα, αλλά δεν μπόρεσε να έρθει την τελευταία στιγμή. Η Erin Patterson κατονομάστηκε ως ύποπτη από την αστυνομία.

Η αστυνομία έθεσε την Πέμπτη υπό κράτηση την Patterson. Ο επιθεωρητής του τμήματος ανθρωποκτονιών δήλωσε πως θα ανακριθεί από τους ντετέκτιβ και ότι έχει εκτελεστεί ένταλμα έρευνας στο σπίτι της.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη έρευνα που να έχει προκαλέσει αυτό το επίπεδο ενδιαφέροντος των μέσων ενημέρωσης και του κοινού, όχι μόνο εδώ στη Βικτώρια, αλλά και σε εθνικό και διεθνές επίπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Θύματα τα πρώην πεθερικά της

Η Gail και ο Don Patterson – οι γονείς του πρώην συζύγου της 49χρονης – ήταν καλεσμένοι στο γεύμα μαζί με την αδελφή της Gail Patterson, Heather Wilkinson, και τον γαμπρό της, Ian Wilkinson.

«Θέλω πραγματικά να επαναλάβω ότι δεν είχα κανένα απολύτως λόγο να βλάψω αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους αγαπούσα».

Οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στις 30 Ιουλίου αναφέροντας ασθένεια, σύμφωνα με την αστυνομία. Μέσα σε λίγες ημέρες το ζεύγος Patterson, και οι δύο 70 ετών, και η κα Wilkinson, 66 ετών, πέθαναν. Ο κ. Wilkinson, 68 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά αργότερα ανάρρωσε μετά από δύο μήνες θεραπείας.

Η Heather Wilkinson πέθανε μετά το μοιραίο οικογενειακό γεύμα – Ο σύζυγός της Ian WIlkinson επέζησε

Η Erin Patterson δήλωσε ότι η ίδια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά το γεύμα λόγω πόνων στο στομάχι, της έβαλαν ορό και της έδωσαν φάρμακα για να την προφυλάξουν από ηπατική λοίμωξη. Έχει πει ότι σέρβιρε μια πίτα με μοσχαρίσιο κρέας wellington χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από μανιτάρια button που αγόρασε από ένα σούπερ μάρκετ και αποξηραμένα μανιτάρια που αγόρασε από ένα ασιατικό παντοπωλείο μήνες νωρίτερα.

«Είμαι τώρα συντετριμμένη όταν σκέφτομαι ότι αυτά τα μανιτάρια μπορεί να συνέβαλαν στην ασθένεια που υπέστησαν οι αγαπημένοι μου», έγραψε σε δήλωσή της τον Αύγουστο.

«Θέλω πραγματικά να επαναλάβω ότι δεν είχα κανένα απολύτως λόγο να βλάψω αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους αγαπούσα».

Τα παιδιά της, τα οποία δεν ήταν παρόντα στο γεύμα, έφαγαν την επόμενη μέρα λίγο από το περισσευούμενο μοσχαρίσιο Γουέλινγκτον. Ωστόσο, τα μανιτάρια είχαν αφαιρεθεί από το πιάτο, καθώς δεν τους αρέσουν, είπαν.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024