Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αλκιβιάδης Στεφανής: «Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι έτοιμα να αλλάξουν σελίδα»

Αλκιβιάδης Στεφανής: «Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι έτοιμα να αλλάξουν σελίδα»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδης Στεφανής μίλησε στα ΝΕΑ και την Εύη Σαλτού.

«Αρκετό χρόνο χάσαμε, ώρα να προχωρήσουμε μπροστά», δηλώνει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος διευκρινίζει πως το βασικό «δίλημμα» της Κυριακής δεν είναι το χρώμα που θα έχει ο χάρτης, αλλά πώς θα γίνει καλύτερη η καθημερινότητα των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου την επόμενη πενταετία.

Πως αξιολογείτε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου; Το περιμένατε;

Ήταν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, κόντρα μάλιστα στις αρχικές προβλέψεις, το οποίο μας δίνει ισχυρό προβάδισμα ενόψει Β’ γύρου. Δείχνει ότι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι έτοιμα να αλλάξουν σελίδα. Ότι η παρένθεση της στασιμότητας και της απομόνωσης, είναι έτοιμη να κλείσει. Η αίσθηση αυτή υπήρξε διάχυτη σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο και τη διαπίστωνα σε κάθε συζήτηση με τους συμπολίτες μου. Οπότε ναι, περίμενα ότι θα αποτυπωθεί και στην κάλπη, όπως και έγινε.

Σε ποια δεξαμενή ψηφοφόρων θα απευθυνθείτε στον δεύτερο γύρο; Θα υπάρξουν προγραμματικές συμφωνίες συνεργασίας;

Η πρότασή μου απευθύνεται εξαρχής σε όλους τους νησιώτες μας, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Το βασικό «δίλημμα» της ερχόμενης Κυριακής δεν είναι το χρώμα που θα έχει ο χάρτης, αλλά πώς θα γίνει καλύτερη η καθημερινή ζωή των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου την επόμενη 5ετία. Αν θα να συνεχίσουμε να βλέπουμε τις ευκαιρίες να περνούν αναξιοποίητες, ή θα προχωρήσουμε στην αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας;

Είμαι σίγουρος ότι η σκέψη αυτή απασχολεί και τους συμπολίτες μου που ενδεχομένως δεν μας προτίμησαν στον α’ γύρο. Γι’ αυτό και τους καλώ αυτή τη φορά να το τολμήσουν, με την καρδιά και με τον νου. Αρκετό χρόνο χάσαμε, ώρα για μια νέα δυναμική στο Βόρειο Αιγαίο, με ευκαιρίες και ευημερία για όλους.

«Θα διεκδικήσω όσα μας αξίζουν»

Πώς βλέπετε τη συνεργασία με το κεντρικό κράτος εφόσον την Κυριακή εκλεγεί ο δικός σας συνδυασμός;

Η Συνεργασία είναι απαραίτητη. Η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή επέλεξε να απομονωθεί από τα κέντρα αποφάσεων και η στάση της αποδεδειγμένα εμπόδισε τη βελτίωση των προοπτικών μας. Η δέσμευσή μου είναι ότι η αποξένωση από τα κέντρα αποφάσεων, θα λήξει οριστικά. Προσωπικά γνωρίζω και πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις, αλλά και πώς να διεκδικήσω όσα μας αξίζουν με καθαρές κουβέντες και χειροπιαστά αποτελέσματα.

Ποια είναι τα θέματα που θα θέσετε στο πρώτο Περιφερειακό με την ανάληψη της διοίκησης τον Ιανουάριο του 2024;

Είναι πολλά τα ανοιχτά ζητήματα που μας αφήνει η απερχόμενη Περιφερειακή διοίκηση και τα γνωρίζουμε όλα σε βάθος. Ενα από τα πρώτα θέματα που θα ασχοληθούμε είναι η Πολιτική Προστασία και ο βαθμός ετοιμότητάς της. Η προάσπιση της ζωής και των περιουσιών των συμπολιτών μου, αποτελεί για εμένα έμπρακτη απόδειξη ευθύνης. Από εκεί και πέρα, η επιτάχυνση των κρίσιμων έργων υποδομών που βαλτώνουν τόσα χρόνια, η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα, η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πόρων και η συνδεσιμότητα των νησιών μας, είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας.

Sports in

Η άνοδος του Ολυμπιακού στο Νο 47 της UEFA και τι θα γίνει αν σηκώσει την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Ολυμπιακός είναι δύο ματς μακριά από το όνειρο και μαζί του έχει λόγο να ονειρεύεται ολόκληρη η Ελλάδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024