Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έιμι Γουάινχαουζ: «Back to Black» - Στην κορυφή με πάνω από 1 δισ. «χτυπήματα» στο YouTube

Έιμι Γουάινχαουζ: «Back to Black» – Στην κορυφή με πάνω από 1 δισ. «χτυπήματα» στο YouTube

Γράφτηκε από τον Μαρκ Ρόνσον και την αείμνηστη σταρ, εμπνευσμένο από την ταραχώδη σχέση της με τον πρώην σύζυγό της, Μπλέικ Φίλντερ-Σίβιλ

Από τους «αιθέρες» του YouTube ατενίζει την αιωνιότητα όχι μόνο η ίδια η υπερ-ταλαντούχα δημιουργός και τραγουδίστρια Έιμι Γουάινχαουζ, αλλά και τα κομμάτια της που συνεχίζουν να καταγράφουν ιλιγγιώδη επιτυχία, περνώντας στο πάνθεο των κλασικών.

Η πικρή ιστορία αγάπης πίσω από το τραγούδι

Δέκα χρόνια μετά τον τραγικό θάνατό της Amy Winehouse, το μουσικό βίντεο του «Back to Black» που κυκλοφόρησε το 2007, ξεπέρασε πλέον το ένα δισεκατομμύριο προβολές στο YouTube, κάτι που απολαμβάνει μόνο μια ελίτ μουσικών δημιουργών.

Με βάση το σενάριο, σε σκηνοθεσία του Φιλ Γκρίφιν, το ασπρόμαυρο μουσικό βίντεο δείχνει την βρετανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιό να παρευρίσκεται σε μια κηδεία για ένα ειδύλλιο που έληξε άδοξα.

Tο «Back to Black» κυκλοφόρησε στο ομώνυμο άλμπουμ της Έιμι Γουάινχαουζ, το 2007.

Γράφτηκε από τον Μαρκ Ρόνσον και την αείμνηστη σταρ, εμπνευσμένο από την ταραχώδη σχέση της με τον πρώην σύζυγό της Μπλέικ Φίλντερ-Σίβιλ, ο οποίος την είχε εγκαταλείψει για λίγο για μια πρώην σύντροφό του δύο χρόνια πριν από τη συμφιλίωση και τον γάμο τους το 2007. Τελικά το ζευγάρι χώρισε το 2009.

Σύμφωνα με το People, το «Back to Black», που κυκλοφόρησε στο ομώνυμο άλμπουμ της το 2007, έφτασε αρχικά στο Νο. 25 του βρετανικού pop singles chart εκείνης της χρονιάς, πριν σκαρφαλώσει στο Νο. 8 μετά το πρόωρο τέλος της.

Αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές της επιτυχίες, ενώ έχει διασκευαστεί πολλές φορές μεταξύ αυτών, από την Beyoncé και τον ράπερ Αντρέ 3000 (André 3000) για την ταινία «The Great Gatsby» του 2013.

Το βίντεο στο TikTok

Οι στίχοι του τραγουδιού είναι χαρακτηριστικοί και πολύ γνώριμοι στους θαυμαστές και όχι μόνο, τηw πρόωρα χαμένης Έιμι.

Πέρυσι, ο Μαρκ Ρόνσον μίλησε για την εμπειρία της συν-δημιουργίας μαζί με τη Γουάινχαουζ, σε ένα βιντεάκι που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok.

«Γεια, είμαι ο Μαρκ Ρόνσον. Για όποιον τυχόν δεν με ξέρει, έχω γράψει το τραγούδι «Back to Black» μαζί με την Έιμι Γουάινχαουζ, πριν από 15 χρόνια, ακριβώς σ’ αυτό εδώ το πιάνο», έλεγε ο μουσικός.

«Η Έιμι ήρθε στο στούντιο ακριβώς εδώ. Συναντηθήκαμε για πρώτη φορά κι αγαπηθήκαμε ακαριαία. Αυτή μου έπαιξε όλη αυτή τη σπουδαία μουσική των ’60 κι έφυγε, και εγώ είχα μεγάλη έμπνευση», είπε για τη δημιουργία του εν λόγω κομματιού. Από τότε που ο Ρόνσον ανέβασε το βιντεάκι του έχει συγκεντρώσει 4,7 εκατομμύρια «views» και πάνω από ένα εκατομμύριο «likes».

@markronson #stitch with @ruben.tt ♬ original sound – Mark Ronson

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024