Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισλανδία: Υπάλληλοι σουπερμάρκετ δέχθηκαν επίθεση από ληστές με βελόνα και τώρα είναι θετικοί στον ιό HIV

Ισλανδία: Υπάλληλοι σουπερμάρκετ δέχθηκαν επίθεση από ληστές με βελόνα και τώρα είναι θετικοί στον ιό HIV

Στελέχοι αλυσίδας σουπερμάρκετ κάνουν λόγο για «επιδημία» εγκλήματος

Τρεις υπάλληλοι σουπερμάρκετ στην Ισλανδία δέχθηκαν επίθεση από ληστές με βελόνα και τώρα είναι θετικοί στον ιό HIV, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της εν λόγω αλυσίδας σουπερμάρκετ στην Dailymail.

Ο Ρίτσαρντ Γουόκερ, διευθύνων σύμβουλος της Iceland Foods, μίλησε παράλληλα  για την αύξηση των βίαιων επιθέσεων σε μέλη του προσωπικού μεγάλων καταστημάτων.

«Κάθε εβδομάδα λαμβάνω κατά μέσο όρο 12 αναφορές για σοβαρά περιστατικά όπου διευθυντές και άλλοι συνάδελφοι δέχθηκαν επίθεση στα καταστήματά μας, σχεδόν πάντα από κλέφτες» δήλωσε ο ίδιος στην Dailymail.

«Οι συνάδελφοι χαστουκίζονται, δέχονται γροθιές και απειλές υπό την χρήση όπλων, μαχαιριών, σφυριών, πυροβόλων όπλων και βελονών» πρόσθεσε.

«Κάθε εβδομάδα λαμβάνω κατά μέσο όρο 12 αναφορές για σοβαρά περιστατικά»

Η αστυνομία κατέγραψε 339.206 περιστατικά κλοπών σε καταστήματα τους τελευταίους 12 μήνες

Το ενδεχόμενο τα θύματα να μολυνθούν από τον ιό HIV μετά από επίθεση με μολυσμένες βελόνες ήταν εδώ και καιρό ένας σκοτεινός αστικός μύθος, αλλά τα σχόλια του Γουόκερ δείχνουν ότι αυτό έχει γίνει πλέον πραγματικότητα.

Σημείωσε μάλιστα πως η αλυσίδα των σουπερμάρκετ χάνει 20.000.000 λίρες ετησίως από τους κλέφτες καταστημάτων.

«Δυστυχώς, η αστυνομία αγνοεί το 70% των κλήσεων για βοήθεια σε κλοπές καταστημάτων. Δεν είναι απαραίτητα δικό της λάθος. Χρειάζεται να έχει τους πόρους που θα της επιτρέψουν να αντιμετωπίσει αυτή την επιδημία εγκλήματος στα σοβαρά. Χρειαζόμαστε επίσης τα δικαστήρια να επιβάλουν σοβαρές ποινές. Έχει σχεδόν γίνει αντιληπτό ως έγκλημα χωρίς τιμωρία» τόνισε ο Γουόκερ.

Δείτε το βίντεο με την επίθεση:

Έξαρση βίας στα καταστήματα

Η αστυνομία κατέγραψε 339.206 περιστατικά κλοπών σε καταστήματα τους τελευταίους 12 μήνες έως τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο η Βρετανική Κοινοπραξία Λιανικού Εμπορίου εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός των κλοπών στο λιανεμπόριο προσεγγίζει τα οκτώ εκατομμύρια.

Μόλις 48.218 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα που καταγράφηκαν από την αστυνομία, δηλαδή το 14%, κατέληξαν σε απαγγελία κατηγοριών, ενώ 183.450 έρευνες -το 54%- έκλεισαν χωρίς να εντοπιστεί ύποπτος.

Αναφέρεται, μάλιστα, ότι οι κλοπές λιανικής αυξήθηκαν κατά 26% στην Αγγλία και την Ουαλία πέρυσι.

Επίσης, οι κλοπές σε άλλη αλυσίδα καταστημάτων, την Co-op, αυξήθηκαν κατά 41% τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, σε σύγκριση με τους προηγούμενους.

Ο Paul Gerrard, επικεφαλής δημόσιων σχέσεων της αλυσίδας, αποκάλυψε ότι ακούει για 1.000 περιστατικά κλοπής σε 2.500 καταστήματα την ημέρα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024