Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Στιγμές τρόμου σε πτήση - Το αεροπλάνο «βούτηξε» 15.000 πόδια σε 3 λεπτά

ΗΠΑ: Στιγμές τρόμου σε πτήση – Το αεροπλάνο «βούτηξε» 15.000 πόδια σε 3 λεπτά

Στην καμπίνα ακούγονταν δυνατοί κρότοι και υπήρχε μια μυρωδιά καμένου. Eπικράτησε πανικός και έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου.

Toν απόλυτο τρόμο έζησαν επιβάτες και μέλη πληρώματος σε πτήση της American Airlines.

Το αεροπλάνο τους, που είχε απογειωθεί από το Σάρλοτ με προορισμό το Γκέινσβιλ, έκανε «βουτιά» 15.000 ποδιών και στην καμπίνα επικράτησε πανικός ενώ έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου.

Τι συνέβη;

«Η πτήση 5916 της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας αναχώρησε την Πέμπτη από τη Βόρεια Καρολίνα και επρόκειτο να φτάσει στη Φλόριντα, όταν ξαφνικά παρουσιάστηκε πρόβλημα στο σύστημα συμπίεσης της καμπίνας», δήλωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας, στο FOX 35.

Περίπου 43 λεπτά μετά την απογείωση, ο πιλότος ξεκίνησε να κατεβάζει γρήγορα το αεροσκάφος σε χαμηλότερο υψόμετρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε 3 λεπτά, «βούτηξε» 15.000 πόδια ενώ στα 11 λεπτά σημείωσε κάθοδο συνολικά 20.000 ποδιών.

Στην καμπίνα ακούγονταν δυνατοί κρότοι και υπήρχε μια μυρωδιά καμένου, με τους επιβάτες να  ανησυχούν και να αναρωτιούνται «τι πρόβλημα υπάρχει».

Φωτογραφία επιβάτη/Twitter: Harrison Hove

Εν τέλει, το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Γκέινσβιλ και η περιπέτειά τους έληξε αισίως.

«Η πτήση 5916 από το Σάρλοτ (CLT) προς το Γκέινσβιλ της Φλόριντα (GNV) προσγειώθηκε με ασφάλεια στο GNV την Πέμπτη 10 Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το πλήρωμα έλαβε ένδειξη για πιθανό πρόβλημα συμπίεσης και γι’ αυτό το αεροσκάφος κατέβηκε αμέσως και με ασφάλεια σε χαμηλότερο υψόμετρο. Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για την όποια ταλαιπωρία και ευχαριστούμε την ομάδα μας για τον επαγγελματισμό της», δήλωσε εκπρόσωπος της American Airlines στο FOX Business γαι το περιστατικό.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, Χάρισον Χόουβ, που βρισκόταν μεταξύ των επιβατών, περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας που έζησε και έδωσε συγχαρητήρια στο πλήρωμα και τους πιλότους της πτήσης.

«Ταξιδεύω συχνά με αεροπλάνο. Ήταν πολύ τρομακτικό. Συγχαρητήρια στο εκπληκτικό πλήρωμα και τους πιλότους της πτήσης American Air 5916. Οι φωτογραφίες δεν μπορούν να αποτυπώσουν τη μυρωδιά καμένου και τους ισχυρούς κρότους», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter o καθηγητής.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024