Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έπεσε ο «φράχτης» στον Πάνορμο - Άνοιξαν τα σύνορα... της Μυκόνου

Έπεσε ο «φράχτης» στον Πάνορμο – Άνοιξαν τα σύνορα… της Μυκόνου

Μετά από μήνες διαμαρτυριών, έπεσε -επιτέλους- ο φράχτης που είχε στηθεί στην παραλία του Πάνορμου στη Μύκονο. «Πραγματικότητα ή έχω παραισθήσεις» λένε με πικρό χιούμορ οι κάτοικοι που είχαν -και ποιος τους αδικεί;- προεξοφλήσει ότι η αυθαιρεσία και τα συμφέροντα θα νικήσουν και αυτή τη φορά.

Παρελθόν αποτελεί -επιτέλους- ο παράνομος  φράχτης που είχε υψωθει στην παραλία Πάνορμος στη Μύκονο, και ουσιαστικά απαγόρευε την είσοδο των πολιτών, μετατρέποντας τη δημόσια περιουσία σε «τσιφλίκι» ιδιώτη.

Ο φράχτης στον Πάνορμο, θέμα που το in ανέδειξε με ντοκουμέντα και στηρίζοντας τις δίκαιες και οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων, ήταν ουσιαστικά προέκταση «συνόρου» επιχείρησης, η οποία θέλοντας να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις το χειμώνα και καταλαμβάνοντας την παραλία με ομπρέλες το καλοκαίρι, είχε περιφρουρήσει το χώρο με την αυθαίρετη αυτή κατασκευή, χωρίς η άδεια να αφορά σε όλη την έκταση του χώρου που τελικά έφτασε να καταλαμβάνει ο φράχτης.

Η ανάδειξη του θέματος από τα Μέσα και οι έντονες αντιδράσεις κατοίκων του νησιού για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες θέμα που ξαναήρθε με βίαιο τρόπο στο προσκήνιο μετά τον ξυλοδαρμό και τις απειλές σε αρχαιολόγους, φαίνεται πως «έπιασαν τόπο».


Οι μπουλντόζες συνεχίζουν το έργο τους γκρεμίζοντας αυθαίρετες κατασκευές και η αστυνομική παρουσία στο νησί έχει ενισχυθεί.

Τελευταίο «κάστρο» που έπεσε είναι αυτό του φράχτη στον Πάνορμο, με τους κατοίκους του νησιού να πανηγυρίζουν, εξέλιξη που έσπευσε να διαφημίσει και ο Άκης Σκέρτσος χωρίς βέβαια να μιλά για την καθυστέρηση με την οποία αυτό συνέβη και τις επανειλλημμένες παρεμβάσεις που χρειάστηκαν, παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι, επικαλούμενος την υπόθεση της συγκεκριμένης επιχείρησης στην παραλία του Πανόρμου αλλά και άλλες αντίστοιχες υποθέσεις σε άλλα σημεία της Μυκόνου, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος είχε δώσει παραγγελία την Εισαγγελία Εφετών Μυκόνου για την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για τις παρανομίες στο νησί της Μυκόνου.

Παρά ταύτα, χρειάστηκε να περάσουν περισσότεροι από δύο μήνες για να ληφθούν τελικά μέτρα και ο φράχτης να πέσει, επιτρέποντας στον κόσμο να χαρεί την παραλία του Πανόρμου, μία από τις ομορφότερες στο νησί.

Άκης Σκέρτσος: Η παραλία αποδόθηκε στους πολίτες

Eικόνα από την παραλία του Πάνορμου στη Μύκονο ανέβασε στο Twitter ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, τονίζοντας ότι «αποδόθηκε στους πολίτες και η ανομία νικήθηκε.

«Πάνορμος Μυκόνου. Η παραλία αποδόθηκε στους πολίτες. Η ανομία ηττήθηκε» έγραψε ο κ. Σκέρτσος.

Πραγματικότητα ή έχω παραισθήσεις;

Κάτοικοι ή επισκέπτες του νησιού, που είχαν αγανακτήσει από την απαγόρευση πρόσβασης στην παραλία Πάνορμος, ανέβασαν φωτογραφίες στα social media, εκφράζοντας την έκπληξη τους που θα μπορούσαν πια να απολαύσουν το μπάνιο τους εκεί.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024