Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η τεχνητή νοημοσύνη δημιούργησε τον «ιδανικό άντρα» και την «ιδανική γυναίκα» και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

Η τεχνητή νοημοσύνη δημιούργησε τον «ιδανικό άντρα» και την «ιδανική γυναίκα» και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

Τα αποτελέσματα είναι, αν μην τι άλλο, μη ρεαλιστικά

Συνηθίζουμε να λέμε ότι το «τέλειο» ή το «ιδανικό» -όταν μιλάμε για ανθρώπους στην προκειμένη- δεν υπάρχει πουθενά. Κι εδώ που τα λέμε, αν πάρουμε στα σοβαρά τις παρακάτω εικόνες που δημιούργησε η τεχνητή νοημοσύνη, καλύτερα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης δημιούργησε εικόνες του «ιδανικού» άνδρα και της «ιδανικής» γυναίκας, με τα αποτελέσματα όμως να είναι… αρκετά ανησυχητικά.

Οι εικόνες της τεχνητής νοημοσύνης δημιουργήθηκαν με τη χρήση ανάλυσης εμπλοκής σε δεδομένα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας εργαλεία που εξετάζουν δισεκατομμύρια εικόνες ανθρώπων.

Τα αποτελέσματα προβληματίζουν

Τα ευρήματα παρακολουθήθηκαν από το The Bulimia Project, μια ομάδα ευαισθητοποίησης για τις διατροφικές διαταραχές, και προειδοποίησαν αυτό που προκύπτει από τις περισσότερες προσπάθειες της τεχνητής νοημοσύνης να δημιουργήσει κάτι «τέλειο»: Αποτελέσματα μη ρεαλιστικά.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αποτελέσματα των εικόνων είναι «σε μεγάλο βαθμό μη ρεαλιστικά» όσον αφορά τις απεικονίσεις των σωματότυπων, ενώ και τα πρόσωπα μοιάζουν… από άλλον πλανήτη.

Για αρχή, οι εικόνες τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες δείχνουν μια προκατάληψη για το χρώμα του δέρματος, ενώ οι εικόνες των γυναικών έτειναν να έχουν μια προκατάληψη προς τα ξανθά μαλλιά και τα καστανά μάτια, και για τους άνδρες η προκατάληψη ήταν προς τα καστανά μαλλιά και τα καστανά μάτια.

Τα αποτελέσματα σχετικά με το χρώμα των μαλλιών δεν είναι το μόνο που έχει προκαλέσει αίσθηση μετά τη δημοσιοποίηση των ευρημάτων.

Δείτε τα αποτελέσματα

Η μελέτη που διεξήχθη από το Bulimia Project με τη χρήση των Dall-E 2, Stable Diffusion και Midjourney, διαπίστωσε επίσης ότι η συλλογή εικόνων που εμπνεύστηκε η τεχνητή νοημοσύνη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν πολύ πιο «σεξουαλικά φορτισμένη» από τις εικόνες που βρέθηκαν αλλού στο διαδίκτυο.

Όσον αφορά τις γυναίκες, το 37% των εικόνων που δημιουργήθηκαν από την Τεχνητή Νοημοσύνη είχαν ξανθά μαλλιά και το 53% των εικόνων που δημιουργήθηκαν περιλάμβαναν γυναίκες με λαδί δέρμα.

Εν τω μεταξύ, η εικόνα του ιδανικού ανδρικού σώματος περιείχε μεγάλους μυώδεις bodybuilder άνδρες, με μύες που φαίνονται να έχουν επίσης μυς, σκισμένα six packs και πολύ στενά μπλουζάκια.

Για τους άνδρες, το 67% των εικόνων που παρήγαγε η τεχνητή νοημοσύνη περιλάμβανε καστανά μαλλιά, ενώ το 63% των εικόνων έδειχνε μαυρισμένο δέρμα, δείχνοντας σαφή προτίμηση στους άνδρες με σκούρα μαλλιά και μεσαίου τόνου δέρμα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024