Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Τρομακτική δολοφονία - Τον σκότωσε με κάρτες Pokémon

Βρετανία: Τρομακτική δολοφονία – Τον σκότωσε με κάρτες Pokémon

Η δικαστής Σάρα Ράιτ δήλωσε: «Ήταν μία αδυσώπητη και ανελέητη επίθεση, όπου πήρες την απόφαση μετά από μία βάναυση επίθεση να τον σκοτώσεις».

Μία απίστευτη δολοφονία συνέβη στη Βρετανία καθώς ένας άνδρας χτύπησε μέχρι θανάτου με μία τσάντα με κάρτες Pokémon έναν γείτονά του επειδή τον νευρίασε όταν τον αποκάλεσε «μπάσταρδο παιδεραστή». Μάλιστα δεν έμεινε εκεί καθώς στη συνέχεια πήρε και ένα ξύλινο μπαστούνι και συνέχισε να χτυπάει τον άτυχο άνδρα.

Το περιστατικό συνέβη στις 2 Αυγούστου στο Σέφιλντ της Βρετανίας όταν ο 31χρονος Άντριου Χογκ δολοφόνησε τον 50χρονο Σάιμον Γουίλκινσον και πατέρα ενός παιδιού έξω από το διαμέρισμά του σε μία βάναυση επίθεση που περιλάμβανε πολλά όπλα όπως μία τσάντα με μεταλλικές κάρτες Pokémon και ένα ξύλινο μπαστούνι, ενώ στη συνέχεια τον γρονθοκόπησε και τον κλώτσησε.

Η στυγερή δολοφονία επανήλθε στο προσκήνιο, καθώς ολοκληρώθηκε η δίκη του Χογκ. Ο 31χρονος δήλωσε ένοχος για τη δολοφονία και εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Τρίτη, το οποίο αποφάσισε την καταδίκη του σε ισόβια με ελάχιστη έκτιση της ποινής τα 17 χρόνια.

Η δικαστής Σάρα Ράιτ δήλωσε: «Ήταν μία αδυσώπητη και ανελέητη επίθεση, όπου πήρες την απόφαση μετά από μία βάναυση επίθεση να τον σκοτώσεις».

Πώς έγινε η δολοφονία

Σύμφωνα με τον independent εισαγγελέας Λάουρα Μάρσαλ ανέφερε ότι ο Χογκ και το θύμα είχαν λεκτικό διαπληκτισμό κατά την οποία ο 50χρονος αποκάλεσε τον Χογκ, «μπάσταρδο παιδεραστή».

Στη συνέχεια σύμφωνα με την εισαγγελέα ο Χογκ είπε στον Γουίλκισον «να βγει έξω και να παλέψουν σαν άνδρες», τότε του επιτέθηκε με μία τσάντα που περιείχε τέσσερις ή πέντε μεταλλικές κάρτες Pokémon.

Όπως είπε ακόμα η Μάρσαλ αυτόπτες μάρτυρες περιγράφοντας την επίθεση υποστήριξαν πως ο Χογκ κουνούσε τη σακούλα «σαν ρόπαλο» και άφησε το θύμα νεκρό μέσα στα αίματα στον δρόμο.

Όμως δεν έμεινε εκεί καθώς στη συνέχεια επανειλημμένα γρονθοκόπησε και πάτησε το θύμα προτού φέρει ένα μπαστούνι ή μία ξύλινη σανίδα με το οποίο άρχισε να χτυπάει τον 50χρονο πολλές φορές.

Πολλοί γείτονες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στην επίθεση κάλεσαν την αστυνομία και το ιατρικό προσωπικό που έφτασαν στο σημείο στις 20:31.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο 50χρονος ήταν νεκρός. Η νεκροψία έδειξε πως ο θάνατος του Γουίλκινσον επήλθε ως αποτέλεσμα σοβαρών και επανειλημμένων χτυπημάτων στο κεφάλι και στο πρόσωπο.

Τα βίντεο από τις κάμερες που έφεραν οι αξιωματικοί στο σώμα τους έδειξαν ότι ο Χογκ επέστρεψε στο ισόγειο διαμέρισμά του και έβαλε πολλά ρούχα πάνω του καθώς οι ένοπλοι αξιωματούχοι διαπραγματεύονταν μαζί του. Τελικά πείστηκε να παραδοθεί και βγήκε από το παράθυρο του διαμερίσματός του με τους αστυνομικούς να τον συλλαμβάνουν.

Ο 31χρονος υποφέρει από κάποια ψυχωτική ασθένεια

Σύμφωνα με την υπεράσπισή του ο Χογκ υποφέρει από κάποια ψυχωτική ασθένεια, πιθανότατα από σχιζοφρένεια και διαταραχή προσωπικότητας και είχε σταματήσει να λαμβάνει τη φαρμακευτική αγωγή του πριν τη δολοφονία.

Συγκεκριμένα ο συνήγορος υπεράσπισης, Andrew Vout KC,  ανέφερε ότι η ασθένεια έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δολοφονία. =«Έκανε τις επιλογές του, αλλά τις έκανε υπό μία στρεβλή αντίληψη», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα στο δικαστήριο ανέγνωσαν μία δήλωση της μητέρας του θύματος της Έιλιν: «Δεν μπορώ να περιγράψω τον πόνο τον σπαραγμό που νιώθουμε που είναι αφόρητος ώρες ώρες και προκλήθηκε από τη βάρβαρη, σκληρή και σατανική επίθεση. Ο Σίμον ήταν αγαπητός από τους φίλους και την οικογένειά του για την αίσθηση του χιούμορ του, την ευγένειά του και τη φιλία του».

Η δικαστής Ράιτ διέταξε την εκ νέου εισαγωγή του Χογκ στο υψίστης ασφαλείας ψυχιατρικό νοσοκομείο του Ράμπτον, όταν στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι είχε ανταποκριθεί καλά στη θεραπεία.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024