Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μασκ για Twitter: Οι διαφημιζόμενοι επιστρέφουν, τα έσοδα αυξάνονται

Μασκ για Twitter: Οι διαφημιζόμενοι επιστρέφουν, τα έσοδα αυξάνονται

«Περίπου ισοσκελισμένος» είναι ο προϋπολογισμός της Twitter, σύμφωνα με τον CEO της δημοφιλούς πλατφόρμας

«Περίπου ισοσκελισμένος» είναι ο προϋπολογισμός της Twitter, σύμφωνα με τον CEO της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, Έλον Μασκ, ο οποίος υποστήριξε ότι οι περισσότεροι διαφημιζόμενοι έχουν επιστρέψει στην εταιρεία ενώ οι επιθετικές προσπάθειες περικοπής του κόστους, με μαζικές απολύσεις, έχουν αρχίσει να αποδίδουν.

Σε συνέντευξή του στο BBC που μεταδόθηκε ζωντανά από το Τwitter Spaces, ο Μασκ δήλωσε ότι το Twitter έχει τώρα περίπου 1.500 υπαλλήλους, σε μια απότομη μείωση από «λίγο κάτω από 8.000 μέλη του προσωπικού» που είχε πριν αναλάβει ο ίδιος τον Οκτώβριο.

Απολύσεις και διαφημιζόμενοι

Αναφερόμενος στο σαρωτικό κύμα απολύσεων, ο Μασκ υποστήριξε ότι το Twitter βρισκόταν σε κατάσταση αρνητικής ταμειακής ροής 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έπρεπε να λάβει δραστικά μέτρα. «Θα μπορούσαμε να έχουμε θετικές ταμειακές ροές αυτό το τρίμηνο, αν τα πράγματα πάνε καλά», είπε στη συνέντευξη που προσέλκυσε περισσότερους από 3 εκατομμύρια ακροατές, προσθέτοντας ότι η εταιρεία έχει αυτή τη στιγμή τον υψηλότερο αριθμό χρηστών όλων των εποχών.

Ως προς τη μαζική αποχώρηση διαφημιζομένων μετά την εξαγορά της twitter, ο Μασκ δήλωσε ότι αυτό οφειλόταν στην κυκλική φύση των διαφημιστικών δαπανών, κάποιες από τις οποίες ήταν «πολιτικές». Υποστήριξε, δε, ότι οι περισσότεροι διαφημιζόμενοι έχουν επιστρέψει.

Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος διευθύνει επίσης την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών αυτοκινήτων Tesla και την εταιρεία πυραύλων SpaceX, δήλωσε ότι δεν έχει κανέναν στο μυαλό του για να τον διαδεχθεί στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter.

Χάος

Στο Τwitter έχει επικρατήσει χάος και αβεβαιότητα μετά την εξαγορά του από τον Μασκ, που του κόστισε 44 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο κύμα απολύσεων περιλαμβάνονταν και πολλοί τεχνικοί που ήταν υπεύθυνοι για τη διόρθωση και την αποτροπή προβλημάτων που οδηγούν σε διακοπή των υπηρεσιών, δήλωσαν πηγές στο Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα, το Twitter υπέστη σφάλμα που εμπόδισε χιλιάδες χρήστες να έχουν πρόσβαση σε συνδέσμους, την έκτη μεγάλη διακοπή λειτουργίας του από την αρχή του έτους, σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης του διαδικτύου NetBlocks.

Ο Μασκ αναγνώρισε κάποιες δυσλειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων καταρρεύσεων, αλλά δήλωσε ότι δεν έχουν διαρκέσει πολύ.

Η Tesla

Σημειώνεται ότι ο CEO της Tesla έχει βρεθεί αντιμέτωπος με έλεγχο από τους επενδυτές της Tesla αναφορικά με τον χρόνο που ξοδεύει για να διευθύνει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ παλιότερα είχε δηλώσει ότι το τέλος του τρέχοντος έτους θα ήταν «καλή χρονική στιγμή» για να βρεθεί νέος διευθύνων σύμβουλος του Twitter.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024