Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 29 οι νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους και τις καταιγίδες (συγκλονιστικές εικόνες)

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 29 οι νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους και τις καταιγίδες (συγκλονιστικές εικόνες)

Οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν στις ΗΠΑ από τα ακραία καιρικά φαινόμενα βρίσκονται αντιμέτωποι με συγκλονιστικές εικόνες καταστροφής.

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από ανεμοστρόβιλους και σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών (στη φωτογραφία του Reuters/Jon Cherry, επάνω, συντρίμμια και κατεστραμμένα αεροπλάνα σε αεροδρόμιο του Ιλινόις).

Δέντρα πάνω σε σπίτια

Δύο παιδιά και ένας ενήλικας σκοτώθηκαν στο Μέμφις του Τενεσί, όταν δέντρα έπεσαν πάνω σε σπίτια, τόνισε σήμερα η τοπική αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σε αυτή τη νότια Πολιτεία το πέρασμα των έντονων καιρικών φαινομένων έχει προκαλέσει συνολικά τον θάνατο 12 ανθρώπων.

Στην Ιντιάνα, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από καταιγίδα, τρεις στην κομητεία Σάλιβαν και δύο κατασκηνωτές στην κομητεία Οουεν, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου η πολιτειακή υπηρεσία διαχείρισης φυσικών πόρων.

Ο αριθμός τους έρχεται να προστεθεί στα θύματα των ακραίων καιρικών φαινομένων στις Πολιτείες Αρκάνσας, Μισισιπί, Αλαμπάμα, στον αμερικανικό Νότο, καθώς και σε αυτές του Ιλινόις, στο βόρειο τμήμα της χώρας, και του Ντέλαγουερ στην ανατολική ακτή.

Μετεωρολογικές προειδοποιήσεις

Η κατάρρευση μιας κατασκευής στην κομητεία του Σάσεξ στο Ντέλαγουερ άφησε έναν νεκρό το βράδυ του Σαββάτου, ενώ οι μετεωρολογικές υπηρεσίες εξέδωσαν προειδοποιήσεις σε γειτονικές Πολιτείες όπως η Πενσυλβάνια και η Νέα Υόρκη για ισχυρούς ανέμους και πιθανούς ανεμοστρόβιλους.

«Συνεργαζόμαστε στενά με την Ιντιάνα και άλλες πληγείσες Πολιτείες καθώς αξιολογούν τις ζημιές και είμαστε έτοιμοι ν’ ανταποκριθούμε σε τυχόν πρόσθετα αιτήματα για ομοσπονδιακή βοήθεια», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, εκφράζοντας την υποστήριξή του στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς ρεύμα

Από την περασμένη Παρασκευή, απ’ όπου πέρασαν αυτά τα καιρικά φαινόμενα, οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με εικόνες καταστροφής, με αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, τεράστια δέντρα να έχουν ξεριζωθεί, στύλους τηλεπικοινωνιών να έχουν σπάσει ή ακόμα και σπίτια να έχουν διαλυθεί.

Περισσότερα από 230.000 σπίτια παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε πολλές Πολιτείες στα βορειοανατολικά της χώρας χθες Κυριακή, σύμφωνα με τον αμερικανικό ιστότοπο PowerOutage.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024