Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ώρα της κρίσης για τον Όσκαρ Πιστόριους - «Τα χρήματα του αίματος» στην οικογένεια της Ρίβα Στίνκαμπ

Η ώρα της κρίσης για τον Όσκαρ Πιστόριους – «Τα χρήματα του αίματος» στην οικογένεια της Ρίβα Στίνκαμπ

Εν αναμονή της απόφασης αποφυλάκισης για τον Όσκαρ Πιστόριους δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ.

Έχουν περάσει 10 χρόνια από την άγρια δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ από τον σύντροφό της και διάσημο παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους. Ήταν ανήμερα της ημέρας των ερωτευμένων, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.

Ο διάσημος παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, γνωστός και ως «Blade Runner», καταδικάστηκε σε 13 χρόνια και πέντε μήνες φυλακή για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ.

Βρίσκεται στη φυλακή από το 2013 και σύντομα ο Όσκαρ Πιστόριους θα μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος, αφού έχει εκτίσει τη μισή ποινή του για την άγρια δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ.

«Μας ενημέρωσε η επιτροπή αναστολών ότι η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου 2023. Πρόκειται για μια εσωτερική διαδικασία» δήλωσε ο δικηγόρος του Julian Knight στο AFP.

Ήταν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 2013 που ο 36χρονος σήμερα Όσκαρ Πιστόριους πυροβόλησε θανάσιμα την 29χρονη Ρίβα Στίνκαμπ. Η Ρίβα βρισκόταν κλειδωμένη στην τουαλέτα του μπάνιου, με τα πυρά του Όσκαρ Πιστόριους να την τραυματίζουν θανάσιμα στο σπίτι του στην Πρετόρια, στη Νότια Αφρική.

Ο Όσκαρ Πιστόριους παραδέχτηκε πως πυροβόλησε τη Ρίβα Στίνκαμπ τέσσερις φορές στη διάρκεια της δίκης. Δήλωσε όμως αθώος, επιμένοντας πως την πέρασε για κλέφτη που είχε μπει στο διαμέρισμα.

Ενώ αρχικά ο Όσκαρ Πιστόριους καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και εξέτισε ποινή φυλάκισης ενός έτους, ασκήθηκε έφεση και κρίθηκε ένοχος για φόνο το 2015. Απόφαση που αύξησε την ποινή του σε έξι χρόνια.

Τελικά καταδικάστηκε το 2017 σε συνολικά 13 χρόνια και πέντε μήνες φυλακή, καθώς οι εισαγγελείς ζήτησαν αυστηρότερη ποινή.

Δικαιούται, όπως και άλλοι κρατούμενοι, αποφυλάκιση μετά την έκτιση τμήματος της ποινής τους. Αυτό σημαίνει πως οι γονείς της Ρίβα Στίνκαμπ δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αποφυλάκισης υπό όρους, ο Όσκαρ Πιστόριους είχε μιλήσει τον περασμένο χρόνο με τον πατέρα της Ρίβα Στίνκαμπ, Barry, ζητώντας συγχώρεση. Η μητέρα της Ρίβα δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει.

Δεν θα μπορούσε να συγκρατηθεί. Θα ήθελε να του κάνει κακό. Τα πράγματα δεν έχουν βελτιωθεί καθόλου για τους γονείς της. Χειροτερεύουν όσο περνάει ο καιρός, καθώς τους λείπει απίστευτα η κόρη τους.

Τα «χρήματα του αίματος» από τον Πιστόριους

Το 2014, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Όσκαρ Πιστόριους είχε προσφέρει 34.000 δολάρια στην οικογένεια της Ρίβα Στίνκαμπ. Οι γονείς της αρνήθηκαν, κάνοντας λόγο για «χρήματα του αίματος».

«Αν είναι να αποφυλακιστεί υπό όρους, ας αφήσουμε την υπόθεση να πάρει τον δρόμο της. Αρκεί όλα να γίνουν νόμιμα» δήλωσε ο πατέρας της Ρίβα Στίνκαμπ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Όσκαρ Πιστόριους.

Η δικηγόρος της οικογένειας της Ρίβα Στίνκαμπ, Tania Koen, δήλωσε πως έχουν ενημερωθεί για την επικείμενη ακρόαση. «Δικαιούται να αποφυλακιστεί υπό όρους αφού εκτίσει ένα τμήμα της ποινής του. Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Όσκαρ Πιστόριους εμμένει στην εκδοχή του περί εισβολέα στο σπίτι.

«Είπα στον Όσκαρ ευθέως ότι πυροβόλησε την κόρη μου σκόπιμα. Το αρνήθηκε. Επέμεινε στην ιστορία του. Μετά από τόσα χρόνια περιμένουμε ακόμα να παραδεχτεί ότι το έκανε από θυμό. Αυτό είναι το μόνο που θέλαμε.

Αν μου έλεγε την αλήθεια, θα ήταν ήδη ελεύθερος. Έχανα τον χρόνο μου. Είναι δολοφόνος. Πρέπει να παραμείνει στη φυλακή», είχε δηλώσει με τον πιο εμφατικό τρόπο ο πατέρας της αδικοχαμένης Ρίβα πριν από λίγο καιρό.

Ο «Blade Runner» είχε γράψει ιστορία ως ο πρώτος παραολυμπιονίκης που αγωνίστηκε σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012. Έναν μόνο χρόνο προτού συγκλονίσει τον κόσμο για την άγρια δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στίνκαμπ.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024