Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
100 χρόνια σε 30 δευτερόλεπτα: Η τεχνολογία AI δείχνει πώς μεταμορφώθηκε η γυναικεία μόδα

100 χρόνια σε 30 δευτερόλεπτα: Η τεχνολογία AI δείχνει πώς μεταμορφώθηκε η γυναικεία μόδα

Πολλά μπορούν να συμβούν σε έναν αιώνα - η τεχνητή νοημοσύνη συμπιέζει τον χρόνο.

Η μόδα είναι σπουδαία. Η ιστορία είναι συναρπαστική. Η τεχνολογία είναι φρέσκια. Συνδυάστε τα όλα αυτά μαζί και θα έχετε κάτι πολύ γοητευτικό.

Ο Ράσελ Κλίμας, φωτογράφος και συνθετογράφος (χρησιμοποιεί λογισμικό υπολογιστών και μηχανική μάθηση για να δημιουργήσει ψηφιακή τέχνη), δημιούργησε πρόσφατα ένα σύντομο βίντεο που ταξιδεύει τον κόσμο σε ένα οπτικό ταξίδι της γυναικείας μόδας στον 21ο αιώνα.

Μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα, ταξιδεύουμε στο χρόνο από το 1910 έως το 2010. Ακόμα κι αν σε κάποιο επίπεδο γνωρίζουμε ότι υπήρξαν πολλές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες ντύνονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους μέσα στα χρόνια, υπάρχει κάτι ουσιαστικό στο να βλέπεις μια τόσο μαζική εξέλιξη να συμβαίνει μέσα σε ένα λεπτό.

Από βαριές και ακίνητες σε ζωηρές και δραστήριες

Ο όγκος των διαφορετικών εμφανίσεων είναι εντυπωσιακός, από τις μακριές, πολυεπίπεδες φούστες της εποχής του Εδουάρδου και τα φορέματα με χάντρες, μέχρι τα εφαρμοστά ρούχα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τα 70s παντελόνια με καμπάνα, μέχρι τα πιο σύγχρονα casual αθλητικά ρούχα που δείχνουν ξεκάθαρα πόσο πιο δραστήριες έχουν γίνει οι γυναίκες.

Υπάρχει ακόμη και μια έντονη αντίθεση στον τρόπο με τον οποίο κάθε μία από αυτές τις φανταστικές γυναίκες συμπεριφέρονται στην αρχή του βίντεο σε σχέση με το τέλος, πηγαίνοντας από μια όρθια, σεμνή στάση σε κάτι πολύ πιο άνετο και με αυτοπεποίθηση. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς ως κοινωνία έχουμε δει (σε πολλαπλά επίπεδα) μια τεράστια αλλαγή στην έκφραση των φύλων.

Διακρίσεις και ταμπού

Επίσης, δεν βλέπουμε καμία μαύρη γυναίκα μέχρι τα μέσα του βίντεο. Ενώ αυτό θα μπορούσε να είναι η εγγενής προκατάληψη που έχει η τεχνολογία AI προς την απεικόνιση του λευκού δέρματος, φωτίζει επίσης το πώς οι διαφορετικές κουλτούρες έχουν παρακαμφθεί ιστορικά και πώς έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο εκπροσωπούνται από τη μόδα, τα μέσα ενημέρωσης κ.λπ.

Αν μη τι άλλο, αυτό το βίντεο μας υπενθυμίζει ότι, ό,τι και να γίνει, είναι το πεπρωμένο της ανθρωπότητας να εξελίσσεται και να αλλάζει. Προς ποια κατεύθυνση θα πάει αυτή η αλλαγή εξαρτάται από τις επιλογές που κάνουμε σήμερα.

Δείτε ένα AI βίντεο με την εξέλιξη του γυναικείου ντυσίματος τα τελευταία 100 χρόνια 

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024