Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Meta Platforms: Νέα ομάδα εργασίας στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης

Meta Platforms: Νέα ομάδα εργασίας στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης

Η ομάδα θα δημιουργήσει «δημιουργικά και με ικανότητα έκφρασης» εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν στα προϊόντα και τις πλατφόρμες της Meta

Η Meta Platforms δημιουργεί νέα ομάδα εργασίας στο εσωτερικό της εταιρείας, η οποία θα είναι επικεντρωμένη σε θέματα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, αλγορίθμους που είναι σε θέση να παράγουν κείμενα, να ζωγραφίζουν εικόνες και να δημιουργούν ψηφιακά αρχεία που μέχρι σήμερα δημιουργούσε αποκλειστικά ο άνθρωπος.

Η κίνηση έρχεται τη στιγμή που όλες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας (Big Tech) αλλά και εξειδικευμένες νεοφυείς επιχειρήσεις βρίσκονται σε μία άτυπη κούρσα εξερεύνησης των δυνατοτήτων της νέας τεχνολογίας και για το πώς οι τεχνικές μηχανικής μάθησης και η δημιουργία μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να ενσωματωθούν σε συγκεκριμένα προϊόντα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, η νέα ομάδα ουσιαστικά θα συμπεριλάβει διάφορες ήδη υπάρχουσες ομάδες στο εσωτερικό της εταιρείας.

Όπως υποστήριξε ο Ζάκερμπεργκ στην ανάρτησή του, η ομάδα θα δημιουργήσει «δημιουργικά και με ικανότητα έκφρασης» εργαλεία τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα προϊόντα και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της Meta.

«Εξερευνούμε εμπειρίες με κείμενο (όπως συνομιλία στο WhatsApp και Messenger), με εικόνες (όπως δημιουργικά φίλτρα στο Instagram και μορφές διαφημίσεων) και με εμπειρίες βίντεο και πολλαπλών μέσων», είπε ο Ζάκερμπεργκ. «Έχουμε πολλή βασική δουλειά να κάνουμε πριν φτάσουμε στις πραγματικά φουτουριστικές εμπειρίες, αλλά είμαι ενθουσιασμένος για όλα τα νέα πράγματα που θα χτίσουμε στην πορεία».

Η κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης

Σημειώνεται ότι αντίστοιχα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης δημιουργήθηκαν από την OpenAI και ένα από αυτά ήδη έχει ενσωματωθεί στην μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft, ενώ υπάρχει και ένα τελείως ξεχωριστό chatbot, το γνωστό ChatGPT. Αντίστοιχες κινήσεις πραγματοποιεί και η Google με το εργαλείο Bard.

Επιπλέον, σήμερα ανακοινώθηκε από την Snap ότι το ChatGPT θα ενσωματωθεί στην εφαρμογή Snapchat. Μόλις την περασμένη εβδομάδα η Meta ανακοίνωσε το δικής της ανάπτυξης μοντέλο γλώσσας LLaMA. Η εταιρεία υποστήριξε ότι τα μοντέλα της ξεχωρίζουν καθώς είναι διαθέσιμα σε ερευνητές, είναι μικρότερα σε όγκο και λιγότερο ακριβά στη χρήση σε σχέση με μεγαλύτερα μοντέλα γλώσσας.

Προφανώς μέσω των ανακοινώσεων η Meta δηλώνει ότι μπαίνει και επίσημα στο κομμάτι της έρευνας και ότι δεν πρόκειται να αφήσει τον ανταγωνισμό να την προσπεράσει στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024