Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σεισμοί στην Τουρκία: Λίστα με μωρά - θαύματα που διασώθηκαν από τα πιο βαθιά ερείπια

Σεισμοί στην Τουρκία: Λίστα με μωρά – θαύματα που διασώθηκαν από τα πιο βαθιά ερείπια

Μια εβδομάδα μετά τους «δίδυμους» σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία, αρκετά νεογέννητα και νήπια ανασύρθηκαν ζωντανά.

Οι ισχυροί σεισμοί στην Τουρκία κόστιζαν τις ζωές σε χιλιάδες ανθρώπους ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είδαν τις περιουσίες τους να καταρρέουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών σε Τουρκία και Συρία έχει ξεπεράσει τις 40.000, καθιστώντας τον τον πιο θανατηφόρο σεισμό του αιώνα στην περιοχή.

Κάθε τόσο, εικόνες των σωστικών συνεργείων να βγάζουν βρέφη, νήπια και παιδιά από τα βαθύτερα σημεία των τσιμεντένιων ερειπίων γίνονται viral στα social media, με ανθρώπους από όλο τον κόσμο να περιγράφουν τέτοιες ιστορίες επιβίωσης ως «θαύματα».

Τα 10 μωρά – θαύματα

Η λίστα με τα παιδιά που κατάφεραν να επιβιώσουν κάτω από τα ερείπια, σύμφωνα με το TRT:

1 . Ο Χαμζά, ένα μωρό επτά μηνών, διασώθηκε στην επαρχία Χατάι, μια από τις πιο πληγείσες περιοχές της Τουρκίας, αφού είχε κολλήσει κάτω από τα ερείπια για περισσότερες από 140 ώρες από τον πρώτο σεισμό που έπληξε τη χώρα.

2 . Η Aliye Dagli, ένα κοριτσάκι δύο ετών, ανασύρθηκε επίσης ζωντανό από τα ερείπια στο Hatay χάρη στις προσπάθειες της ομάδας έρευνας και διάσωσης και των εθελοντών της AFAD σχεδόν 133 ώρες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς. Το μωρό που μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο στην αγκαλιά του ιατρικού προσωπικού, νοσηλεύτηκε.

3. Ένα μωρό που εκτιμάται ότι ήταν περίπου δύο μηνών βρέθηκε ζωντανό 128 ώρες μετά τον σεισμό στο Χατάι. Η επιβίωση του μωρού για σχεδόν πέντε ημέρες χωρίς τραυματισμούς ήταν ένα δυνατό οπτικό που έκανε τους ανθρώπους να δακρύσουν και ζέστανε πολλές καρδιές. Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του μωρού συνεχίζονται καθώς οι γονείς του βρέφους αγνοούνται.

4. Ένας 15 μηνών Yusuf Huseyin απομακρύνθηκε μετά την 105η ώρα του σεισμού. Περίπου 20 λεπτά αργότερα, ο 7χρονος αδερφός του Mohammed Huseyin ανασύρθηκε από τον ίδιο σωρό τσιμεντένιες πλάκες ενός τριώροφου κτιρίου στο Hatay.

5.  Ο μόλις 10 ημερών Yagız Ulas μπορεί να είναι ο νεότερος επιζών από σεισμό, ο οποίος απελευθερώθηκε από τα συντρίμμια στο Hatay με τη μητέρα του. Το δίδυμο πέρασε 101 ώρες στα ερείπια, αντέχοντας το παγωμένο κρύο του χειμώνα.

 6. Στην Καχραμανμάρα, το επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού, η ενός έτους Ράχα και η μητέρα της Έλα Χαμόκο, συριακής καταγωγής, διασώθηκαν αφού είχαν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια για 81 ώρες.

7. Η πεντάχρονη Hazal Guner διασώθηκε στο Hatay αφού είχε παγιδευτεί στα συντρίμμια για 72 ώρες. Όταν ρωτήθηκε αν ήθελε να πιει νερό όταν την έβγαλαν από τα συντρίμμια, απάντησε, «Όχι, δεν έχω εξεταστεί ακόμα». Μεταφέρθηκε με τη μητέρα της στο νοσοκομείο για ιατρική εξέταση.

Ασυνόδευτα βρέφη

Το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Τουρκίας δήλωσε ότι έχει βάλει όλα τα ασυνόδευτα παιδιά σε κρατικά καταφύγια.

Είπε ότι θα κινηθούν οι κατάλληλες διαδικασίες για την αντιστοίχιση των ασυνόδευτων ανηλίκων και των παιδιών με τα κατάλληλα σπίτια ανάδοχης για να παρέχεται ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον για να μεγαλώσουν και να ευδοκιμήσουν.

Μέχρι στιγμής 263 παιδιά έχουν σωθεί από τα ερείπια, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών. Μεταξύ αυτών, 162 παιδιά λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη σε διάφορα νοσοκομεία και 101 μεταφέρονται σε καταφύγια που διαχειρίζεται το υπουργείο.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024