Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υποκλοπές: Νέα στοιχεία για το Predator - Ενημερώνει την αντιπολίτευση ο Ράμμος

Υποκλοπές: Νέα στοιχεία για το Predator – Ενημερώνει την αντιπολίτευση ο Ράμμος

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» για το κακόβουλο λογισμικό Predator και την επιμόλυνση των κινητών τηλεφώνων 20 προσώπων μέσω γραπτών μηνυμάτων από πέντε εταιρείες που έκαναν μαζική αποστολή SMS

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την υπόθεση των υποκλοπών, με την ενημέρωση των κομμάτων από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, να δρομολογείται για τον επόμενο μήνα.

Επιχείρηση συγκάλυψης

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη ΝΔ να συναινέσει και αυτή στο αίτημα να κληθεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

«Την εβδομάδα που μας πέρασε επιβεβαιώθηκε η επιχείρηση συγκάλυψης. Σε μια υπόθεση που μπορούσε να έχει εκκαθαριστεί με ξεκάθαρες πρωτοβουλίες, οι βουλευτές της πλειοψηφίας στάθηκαν εμπόδιο στην ενημέρωση της Βουλής από τον πλέον αρμόδιο θεσμό που είναι ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπη Τσαπανίδου.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο κ. Ράμμος να επιδιώξει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα των πρόσφατων ελέγχων της ΑΔΑΕ στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, την ώρα μάλιστα που εκφράζεται έντονη ανησυχία από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης μέχρι την προκήρυξη των εκλογών, οπότε και θα κλείσει η Βουλή.

Καθ’ ύλην αρμόδιος

«Τι ειρωνεία. Αυτοί που με προέτρεπαν να ενημερωθώ κρυφά και στο αυτί, αρνούνται να ενημερωθούν θεσμικά και επίσημα από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, κ. Ράμμο», λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Και τα δύο αυτά κόμματα έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Ήταν σε γνώση τους η παράνομη παρακολούθηση των τηλεφώνων μας», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Νέα στοιχεία για το Predator

Νέα στοιχεία φαίνεται όμως να προκύπτουν από τις αρχικές έρευνες της ΑΔΑΕ για το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» η ανεξάρτητη αρχή έχει εντοπίσει την αποστολή μηνυμάτων – δολώματα σε 20 πρόσωπα, ενώ συνολικά μέσω των εταιρειών μαζικής αποστολής μηνυμάτων έχει προκύψει ότι εστάλησαν τουλάχιστον 40 SMS.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024