Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπερίσα: Απαγορεύτηκε η είσοδός του στη Βρετανία - Κατηγορεί τον Ράμα και τον Σόρος

Μπερίσα: Απαγορεύτηκε η είσοδός του στη Βρετανία – Κατηγορεί τον Ράμα και τον Σόρος

Στον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα απαγορεύτηκε η είσοδος στη Βρετανία, η οποία τον κατηγορεί για διασυνδέσεις με το «οργανωμένο έγκλημα» και «διαφθορά», κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Arben Celi) γνωστοποίησε χθες Παρασκευή ότι του απαγορεύτηκε η είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο για «διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα» και «διαφθορά», κατηγορίες που ο ίδιος αρνείται.

«Οργανωμένο έγκλημα και διαφθορά»

Την Πέμπτη, η βρετανική πρεσβεία στα Τίρανα είχε ενημερώσει μέσω Twitter ότι «αυτήν την εβδομάδα το Ηνωμένο Βασίλειο ανέλαβε δράση κατά αρκετών Αλβανών για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και για διαφθορά», χωρίς να τους κατονομάσει.

Δείτε ακόμα – Μπερίσα: Κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Μπλίνκεν – Τι λέει για τον Σόρος και την «αλλαγή συνόρων»

Ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Αλβανίας μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος και νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο 77χρονος Σαλί Μπερίσα, δήλωσε ότι περιλαμβάνεται στη λίστα των ατόμων στα οποία απαγορεύτηκε η είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Ενημερώθηκα με επιστολή ότι ο υπουργός Εσωτερικών αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδό μου στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε και συμπλήρωσε ότι το έγγραφο τον συνδέει με «οργανωμένο έγκλημα και εγκληματικές ομάδες», κατηγορία την οποία χαρακτήρισε «συκοφαντία».

Επίθεση σε Ράμα και Σόρος

Κατηγόρησε τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα, καθώς και τον αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, ότι βρίσκονται πίσω από τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Στον Σαλί Μπερίσα είχε ήδη απαγορευτεί πέρυσι η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες για «πράξεις διαφθοράς όσο ήταν πρωθυπουργός».

Καρδιολόγος κατ’ επάγγελμα, ίδρυσε το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα το 1990 και δύο χρόνια αργότερα έγινε ο πρώτος μη κομμουνιστής εκλεγμένος πρόεδρος της βαλκανικής χώρας, αξίωμα που κατείχε μέχρι το 1997.

Το 2005, το κόμμα του Μπερίσα κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές και ο ίδιος διετέλεσε πρωθυπουργός της Αλβανίας μέχρι το 2013.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024