Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Long Covid: Οι βρετανοί εργοδότες ανησυχούν για τις αναρρωτικές άδειες

Long Covid: Οι βρετανοί εργοδότες ανησυχούν για τις αναρρωτικές άδειες

Περίπου 1,3 εκατομμύρια πολίτες στη Βρετανία αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν επίμονα συμπτώματα.

Το ένα τέταρτο των εργοδοτών στη Βρετανία αναφέρουν ότι η long Covid-19 είναι μια από τις κυριότερες αιτίες παρατεταμένης αναρρωτικής άδειας, δείχνει έρευνα ινστιτούτου, το οποίο ζητά να ληφθούν μέτρα στήριξης των εργαζομένων.

Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να άρει τους περιορισμούς της πανδημίας, κάθε μέρα όμως καταγράφονται στη χώρα περίπου 80.000 κρούσματα. Από την αρχή της πανδημίας έχουν φτάσει τα 18 εκατομμύρια και, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, περίπου 1,3 εκατομμύρια πολίτες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν συμπτώματα της long Covid στις αρχές του 2022.

Κόπωση, δύσπνοια, προβλήματα συγκέντρωσης και μνήμης, είναι μερικά από τα συμπτώματα που μπορούν να συνεχιστούν για εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια μετά την αρχική λοίμωξη με κοροναϊό, μια πάθηση που παραμένει εν πολλοίς μυστηριώδης.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ – Πόσο ευθύνεται το σύνδρομο long Covid για την έλλειψη εργατικού δυναμικού;

Το 26% των εργοδοτών στη Βρετανία περιλαμβάνει πλέον την μακρά Covid-19 στις κυριότερες αιτίες μακράς αναρρωτικής άδειας, έδειξε η έρευνα του Αναγνωρισμένου Ινστιτούτου Προσωπικού και Ανάπτυξης (CIPD) σε 804 φορείς που εκπροσωπούν περισσότερους από 4,3 εκατομμύρια εργαζομένους.

Κρούσματα αναφέρθηκαν στο 46% των φορέων αυτών.

«Η long Covid είναι ένα διογκούμενο πρόβλημα που πρέπει να λαμβάνουν υπόψη οι εργοδότες. Θα πρέπει να λάβουν κατάλληλα μέτρα για να στηρίξουν τους εργαζομένους με την πάθηση» δήλωσε η Ρέτσελ Σαφ, σύμβουλος πολιτικής του CIPD για τις εργασιακές σχέσεις.

Η έρευνα έδειηε μεταξύ άλλων ότι μόνο το 19% των εργοδοτών προσφέρουν στήριξη και καθοδήγηση στους εργαζομένους για τη διαχείριση προβλημάτων υγείας.

Όπως επισήμανε η Σαφ, «υπάρχει ο κίνδυνος ότι όσοι υποφέρουν από επίμονα συμπτώματα long Covid δεν θα λάβουν τη στήριξη που χρειάζονται στον εργασιακό χώρο και μπορεί ακόμα και να μείνουν χωρίς δουλειά».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024