Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ - Διαγνώστηκαν με κοροναϊό δύο μέλη της Γερουσίας - «Ηπια συμπτώματα χάρη στα εμβόλια»

ΗΠΑ – Διαγνώστηκαν με κοροναϊό δύο μέλη της Γερουσίας – «Ηπια συμπτώματα χάρη στα εμβόλια»

Αν δεν είχα εμβολιαστεί, «είμαι σίγουρος (...) πως θα ήμουν πολύ χειρότερα», τόνισε ο γερουσιαστής Κόρι Μπούκερ, «ευγνώμων στα εμβόλια» δήλωσε η Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

Η γερουσιάστρια Ελίζαμπεθ Γουόρεν και ο γερουσιαστής Κόρι Μπούκερ ανακοίνωσαν χθες Κυριακή πως υποβλήθηκαν σε τεστ για τον νέο κοροναϊό με θετικά αποτελέσματα και ότι βιώνουν ήπια συμπτώματα της COVID-19, εν μέσω της έξαρσης των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα.

Θετική σε νέα εξέταση

Η κυρία Γουόρεν, 72 ετών, γερουσιάστρια της Μασαχουσέτης που είχε διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών ώστε να είναι η υποψήφια της παράταξης για την προεδρία το 2020, διευκρίνισε μέσω Twitter πως είναι πλήρως εμβολιασμένη και έχει λάβει αναμνηστική δόση, ενώ υποβάλλεται συχνά σε τεστ.


Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν (φωτογραφία AP/Nati Harnik)

Μολαταύτα, «αν και είχα αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ στο οποίο υποβλήθηκα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σήμερα (σ.σ. χθες Κυριακή) έκανα νέα εξέταση που είχε θετικό αποτέλεσμα».

«Βιώνω μόνο ήπια συμπτώματα και είμαι ευγνώμων για την προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια και η ενισχυτική από τη σοβαρή νόσηση» πρόσθεσε η κα Γουόρεν.

«Θα ήμουν πολύ χειρότερα»

Ο κ. Μπούκερ, 52 ετών, επίσης Δημοκρατικός που εκπροσωπεί το Νιου Τζέρσι, ανέφερε χθες πως έλαβε θετικό αποτέλεσμα στο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε «αφού άρχισα να αισθάνομαι συμπτώματα το Σάββατο».

Διαβεβαίωσε πως επίσης έλαβε πρόσφατα την αναμνηστική δόση του εμβολίου του κατά της COVID-19 και ότι βιώνει «ήπια» συμπτώματα.

Αν δεν είχα εμβολιαστεί, συμπλήρωσε, «είμαι σίγουρος (…) πως θα ήμουν πολύ χειρότερα».


Ο Κόρι Μπούκερ (φωτογραφία AP)

Η Γερουσία ανέστειλε το Σάββατο τη λειτουργία της ως την 3η Ιανουαρίου.

Τα κρούσματα στον λόφο του Καπιτωλίου καταγράφονται ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα έξαρση της πανδημίας του νέου κοροναϊού, με πάνω από 127.000 κρούσματα να επιβεβαιώνονται κατά μέσον όρο σε ημερήσια βάση (+17% σε 14 ημέρες) και τους θανάτους να βρίσκονται ελάχιστα κάτω από τους 1.300 ανά 24ωρο, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του νέου κοροναϊού στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, με 806.439 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 51 εκατ. εργαστηριακά επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024