Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα μιλάει στο in.gr για τις πόλεις που την σημάδεψαν λίγο πριν παρουσιάσει την «Ομπρέλα του Βοσπόρου»

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα μιλάει στο in.gr για τις πόλεις που την σημάδεψαν λίγο πριν παρουσιάσει την «Ομπρέλα του Βοσπόρου»

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα μας μίλησε για τις μεγάλες της αγάπες και τα κοινά που έχει η Αθήνα με την Κωνσταντινούπολη

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα με το βιολί της και την τεράστια εμπειρία της από ζωντανές εμφανίσεις έχει ετοιμάσει ένα υπέροχο πρόγραμμα για τις 22 Δεκεμβρίου στο Christmas Theater.

Η μουσικός που έχει σημαδέψει με τις μελωδίες δεκάδες στιγμές μας συμπράττει με την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και μας ταξιδεύει στις πόλεις του αγαπάει.

Εκεί όπου αναδύονται τα αρώματα της Πόλης και ζωντανεύουν τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα του Βοσπόρου.

Η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα δημιουργεί υπέροχα συναισθήματα, σαν αυτά που προκαλούν επιστροφή στον αγαπημένο μας τόπο και στις ευχάριστες στιγμές της παιδικής μας ηλικίας.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα μας μίλησε για τις μεγάλες της αγάπες και τα κοινά που έχει η Αθήνα με την Κωνσταντινούπολη.

Tι θα ακούσουμε στην «Ομπρέλα του Βοσπόρου»;

Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή την πρώτη συνεργασία μου με την με την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και τον μαέστρο Στάθη Σούλη. Μαζί θα ταξιδέψουμε την ομπρέλα του Βόσπορου, στις πόλεις που αγάπησα με αρχή πάντα τον πρώτο μου ορχηστρικό δίσκο «Το αστέρι κι η ευχή» μέχρι τις μελωδίες του τελευταίου μου δίσκου «Σαν ταινία», μουσικές που έντυσαν αγαπημένες τούρκικες ταινίες.

Ποιες είναι οι πόλεις που θα μας ταξιδέψετε;

Αν και νιώθω πολίτης αυτού του κόσμου στην καρδιά μου κυριαρχούν πάντα εκείνες που ανακαλύπτω σημάδια του ελληνικού πολιτισμού. Οι πόλεις που άνθρωποι είχαν για πατρίδες και τις έχασαν σε μια νύχτα. Πόλεις που αν κλείσεις τα μάτια και αφήσεις την ψυχή σου ελεύθερη θα ακούσεις ήχους και θα μυρίσεις αρώματα από μπαχάρια και θα νιώσεις την οικογενειακή θαλπωρή. Ανάμεσα σε αυτές τις πόλεις που βρέθηκα πιο κοντά είναι η Αλεξάνδρεια και η Κωνσταντινούπολη.

Τι σας συγκινεί στην κάθε μια;

Δεν μπορείς να περπατάς στην Αλεξάνδρεια και να μην νιώθεις τους στίχους του Άρη «το ένα μου λιμάνι είναι δυτικό το άλλο το παλιό ανατολικό», το σταυροδρόμι μιας παγκόσμιας ιστορίας δεν μπορεί να σε συγκινήσει, να σε εμπνεύσει. Δεν μπορεί να αγναντεύεις τον Βόσπορο και να μην νιώθεις το μεγαλείο που κρύβουν τα μυστικά του, να συναντήσεις με την σκέψη ήρωες σαν τον Ιάσονα, να ταξιδέψεις την ιστορία μας, να κοιτάξεις προς την Αγιά Σοφιά, μνήμες σε περιμένουν σε κάθε γωνιά της πόλης.

Όμως αγαπώ πολύ τους φωτεινούς δρόμους και τα σοκάκια  του Παρισιού γιατί νιώθεις πως κάπου εκεί ζουν οι ποιητές που ύμνησαν την ζωή και τον θάνατο, πως θα συναντήσεις τον Συρανό και την Ρωξάνη του.

Τι σας γοητεύει περισσότερο στην Κωνσταντινούπολη;

Η πολυπολιτισμικότητα που συναντούσα αλλά κυρίως αυτό το ανεξήγητο συναίσθημα που έχω, ότι ανήκω και εκεί.  Συναίσθημα που αποτυπώνεται έντονα στις μουσικές που έχω γράψει για τις ταινίες. Όταν ταξιδεύω στην Πόλη αγαπώ να περπατώ στα δρομάκια που σε οδηγούν στο Ζωγράφειο, να μπαίνω στα μικρά μαγαζιά που κρύβουν θησαυρούς και ιστορίες, να συναντώ φίλους και συνεργάτες με τους οποίους μας δένουν μια απέραντη αγάπη και εκτίμηση.

Υπάρχουν κοινά στοιχεία με την Αθήνα;

Και οι δύο είναι πόλεις γεμάτες με στοιχεία από το παρελθόν τους σε ένα παιχνίδι αντιθέσεων με το σήμερα. Πολύβουες μεγαλουπόλεις, γεμάτες ταξιδιώτες από όλα τα σημεία του πλανήτη, με τα παζάρια και τα καφενεία γεμάτα από ανθρώπους που δίνουν χρόνο σε αυτά που τους ευχαριστούν. Χρώματα και μυρωδιές σε καθοδηγούν στην περιπλάνηση σου και κάθε φορά που νομίζεις πως ξέρεις καλά την πόλη, ανακαλύπτεις μια καινούργια της μορφή.

Πώς είναι η σύμπραξη για πρώτη φορά με την Καμεράτα;

Η Καμεράτα ήταν πάντα στην σκέψη μου. Μαζί με τους εξαιρετικούς σολίστες, τον  Πάνο Δημητρακόπουλο στο κανονάκι, τον Στάθη Άννινο στο πιάνο, τον Γιώργο Κωτσίνη, κλαρίνο, καβάλι, τον Νίκο Μέρμηγκα, λαύτα  και μαντολίνο, τον Πέτρο Κούρτη με τα δυναμικά κρουστά Drum Voice και τον εξαίρετο μαέστρο Στάθη Σούλη, θα ξεκινήσουμε ένα γιορτινό μουσικό ταξίδι με μυρωδιές και χρώματα μέσα από ιστορίες και εικόνες της Ανατολής και της Δύσης.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024