Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπρους Σπρίνγκστιν – Πούλησε για 500 εκ δολάρια τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής του

Μπρους Σπρίνγκστιν – Πούλησε για 500 εκ δολάρια τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής του

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δαπανηθεί ποτέ για το συνολικό έργο ενός καλλιτέχνη. Ο Μπρους Σπρίνγκστιν πούλησε τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής του για μισό δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο «Boss», το «αφεντικό» όπως είναι το παρατσούκλι του 72χρονου Μπρους Σπρίνγκστιν, έγινε κατά 500 εκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος αφού πούλησε τα πνευματικά δικαιώματα των έργων της μουσικής που έχει γράψει στην «Sony Music Entertainment».

Η είδηση αυτή έγινε φυσικά από τα πρώτα θέματα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Οι «New York Times» αναφέρουν ότι ποτέ άλλοτε δεν έχει δαπανηθεί τέτοιο ποσό για το συνολικό έργο ενός καλλιτέχνη.


Η Sony με την αγορά των δικαιωμάτων στη μουσική του Σπρίνγκστιν καθιστά κτήμα της και τα 20 μουσικά άλμπουμ του, συμπεριλαμβανομένων κλασικών επιτυχιών όπως το «Born To Run», το «The River» και το «Born In The USA». Πριν την κίνηση του αυτή ο Σπρίνγκστιν που έχει βραβευτεί με 20 Grammy είχε έσοδα για την χρονιά που πέρασε από τη μουσική του 15 εκατομμύρια δολάρια.


Πάντως πολλές μεγάλες εταιρίες σπεύδουν να αγοράσουν τα δικαιώματα του μουσικού έργου καλλιτεχνών – θρύλων. Για παράδειγμα η «Warner Music» αγόρασε τα δικαιώματα για τη μουσική του Ντέιβιντ Μπόουι τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η «Universal Music» αγόρασε από τον Μπομπ Ντίλαν περισσότερα από 600 τραγούδια του για 300 εκατομμύρια δολάρια.

The Boss

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν είναι Αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης. Ηχογραφεί τα τραγούδια του και κάνει περιοδείες με το συγκρότημα E Street Band και είναι γνωστός για το είδος heartland rock, το οποίο σημαίνει πως ο ίδιος θεωρεί ότι η ροκ μουσική έχει και κοινωνικό σκοπό, πέρα από την ψυχαγωγία. Τα τραγούδια του κυμαίνονται από έντονες μπαλάντες ως δυνατά και γρήγορα ροκ εν ρολ κομμάτια.


Τα δύο πιο επιτυχημένα άλμπουμ του, το Born to Run (1975) και το Born in the U.S.A. (1984) αποτελούν την επιτομή τής περιγραφής των καθημερινών «μαχών» των απλών πολιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Born in the U.S.A. τον έκανε έναν απ’ τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς καλλιτέχνες στη δεκαετία τού ’80 εκτός των συνόρων. Είναι γνωστός για τις Δημοκρατικές πεποιθήσεις του και έχει στηρίξει τον Γερουσιαστή Τζον Κέρρυ, τον τέως πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τη Χίλαρι Κλίντον.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024