Ξενάγηση στο μαγευτικό κάστρο του Μυστρά έκανε στους διαδικτυακούς της φίλους μέσω Instagram η Αθηνά Οικονομάκου.

Η γνωστή ηθοποιός και σχεδιάστρια μόδας κατάγεται από τη Λακωνία όπου και συνεχίζει να απολαμβάνει τις τελευταίες μέρες των καλοκαιρινών της διακοπών.

Ο Μυστράς είναι ο σημαντικότερος τουριστικός πόλος έλξης στη Σπάρτη, συνδεδεμένος άρρηκτα με την ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αφού εκεί στέφθηκε το 1448 o τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος.

Με την ίδρυση της σύγχρονης πόλης της Σπάρτης από το βασιλιά Όθωνα, το 1834, αρχίζει η μετακίνηση των κατοίκων του Μυστρά προς τη νέα πόλη. Οι τελευταίοι κάτοικοί του θα εγκαταλείψουν την καστροπολιτεία το 1953 μετά την απαλλοτρίωση του χώρου από το ελληνικό κράτος. Είχε προηγηθεί, το 1921, η κήρυξη του χώρου με βασιλικό διάταγμα ως προέχον βυζαντινό μνημείο.

Το 1989 με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Unesco, ο Μυστράς εγγράφεται ως πολιτιστικό αγαθό στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στα βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό της η Αθηνά Οικονομάκου συμβουλεύει τους διαδικτυακούς της φίλους που θα βρεθούν στην περιοχή να ανέβουν στο κάστρο, στη Μονή Παντάνασσας γιατί το μέρος είναι μαγευτικό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο