Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
MARIANTHI:

MARIANTHI: «Πέρασα στην τρίτη φάση μουσικού reality χωρίς καν να είμαι εκεί»

Η εκρηκτική τραγουδίστρια μιλά στο in.gr για τις καλλιτεχνικές της διαδρομές και προκλήσεις

Έχει χαρακτηριστική φωνή και έχει, επίσης, διανύσει αρκετά χιλιόμετρα σε μουσικές σκηνές και πατάρια, την έχουμε ακούσει δυνατά στο ραδιόφωνο. Την λένε MARIANTHI και τα τραγούδια της συνηθίζουν να μας γεμίζουν με ενέργεια και αισιοδοξία.

Το μεγάλο της «μπαμ» δεν έχει γίνει ακόμα, ίσως επειδή η ίδια είναι χαμηλών τόνων, ασχολούμενη περισσότερο με την μουσική της, από ό, τι με το καλλιτεχνικό φαίνεσθαι.

Όπως θα διαβάσετε και στην συνέντευξη, την αφορούν συνεργασίες και συνθήκες με ουσία, που προκύπτουν αβίαστα και όμορφα, από ό, τι μια στείρα εμμονή στην δημιουργία δημόσιας εικόνας με ημερομηνία λήξης.

Η μουσική της παιδεία και η έμφυτη ευγένεια, αλλά και η επιμονή της δεν θα αργήσουν να την ανεβάσουν όσο ψηλά αξίζει.

Ποια είναι, όμως, η MARIANTHI;

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα, ξεκίνησε να σπουδάζει μουσική σε μικρή ηλικία.

Κατά τα μαθητικά και φοιτητικά της χρόνια ασχολήθηκε με εμφανίσεις σόλο και ως μέρος μουσικών συνόλων σε πολλές μουσικές σκηνές και άλλους χώρους. Χαρακτηριστικές είναι οι συνεργασίες της με τους 2002GR και τον Δημήτρη Μεντζέλο από τα Ημισκούμπρια και πολλούς ακόμα, ενώ έχει βρεθεί στην ίδια σκηνή μαζί με τους LOCOMONDO, Χρήστο Κυριαζή, Εκείνος & Εκείνος, τα Υπόγεια Ρεύματα κ.α.

Η MARIANTHI έχει πάρει μέρος και στο σήριαλ του Star Channel “ΑΡΕΝΑ”.

Το τελευταίο της κομμάτι “Όνειρο Ζω” κυκλοφόρησε το 2018 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία μέσα από τον χορευτικό ρυθμό του.

Η δυναμική επιστροφή της τραγουδίστριας έγινε με το νέο ποπ τραγούδι και βίντεο κλιπ «Ιππότης» σε στίχους και μουσική Γαβριήλ Γαβριηλίδη.

Την σκηνοθεσία του κινηματογραφικού clip υψηλής αισθητικής υπέγραψε ο Sherif Francis με την εταιρεία παραγωγής Martini & Cookie Films.

Η MARIANTI, λοιπόν,  μιλά στο in.gr για την δουλειά της τραγουδίστριας, τις προσωπικές φιλοδοξίες, τα μελλοντικά σχέδια και τις μουσικές ταμπέλες που υπάρχουν μάλλον για να καταρρίπτονται.

Πήγαινέ με πίσω στα παιδικά σου χρόνια, στα πρώτα σου ακούσματα και σε εκείνα τα “ροζ” όνειρα…

Παιδικα χρόνια σε δημόσιο σχολείο της γειτονιάς με φίλες που ανταλλάσαμε γράμματα, μιλάγαμε όλη μέρα στο σχολείο  και έπειτα συνεχίζαμε στο τηλέφωνο.Τι λέγαμε όλες αυτ’ες τις ώρες…;

Παιδικά πάρτυ με πολύ χορό,παιχνίδια,φαγητό,γέλια και μουσική! Διάβασμα,πιάνο,μπαλέτο,αγγλικά,παραδοσιακούς χορούς,χορωδία,παραστάσεις,συναυλίες και ατελείωτες εξετάσεις.

Μουσικά ακούσματα από Κορκολή και Ευριδίκη,Μαντώ και Γ.Βαρδή μέχρι Νirvana,Bach και Βeethoven.

Kαλοκαίρια χωριό,θάλασσα,ποδήλατο και πανηγύρια.Μουσικό εύρος μουσικών ακουσμάτων τέραστιο.Όλα μου αρέσουν και όλα τα λατρεύω ανάλογα την διάθεση, γιατί μου ξυπνούν διαφορετικά συναισθήματα και αναμνήσεις.

Ποια είναι η πρώτη δουλειά που κάνεις στην ζωή σου; Ασχέτως, ενδεχομένως, και από την μουσική.

Όταν ήμουν πρωτοετής φοιτήτρια της Δραματικής Σχολής παίρναμε μέρος με τους συμφοιτητές μου ως βοηθητικοί ηθοποιοί,δηλαδη κομπάρσοι, σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές για να αποκτήσουμε εμπειρία.Έτσι, έβγαλα τον πρώτο μου μισθό παράλληλα με την διδασκαλία του πιάνου σε παιδάκια.

Θυμάσαι ποιο τραγούδι είπες για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό, σε κόσμο;

Την πρώτη φορά που τραγούδησα μόνη μου μπροστά σε κοινό δεν θα την ξεχάσω ποτέ.Έπαιζα σε μια latin-funky band που την απάρτιζαν έντεκα άτομα.Πρώτη συναύλια μου σε ένα τεράστιο γήπεδο με video walls, καπνούς και 3000 άτομα!

Ντρεπόμουν τόσο πολύ που ίσα ίσα που πλησίαζα το μικρόφωνο και φυσικά δεν το είχα πει σε κανέναν.Το πρώτο τραγούδι που τραγούδησα ήταν το Mas Que Nada.

Τι νιώθεις όταν βρίσκεσαι στην σκηνή; Χτυπάει δυνατά η καρδιά σου;

Την ημέρα της συναυλίας συνήθως η αγωνία μου ξεκινά από το μεσημέρι με το στομάχι μου θέλω να πάνε όλα κατευχήν! Η καρδιά μου χτυπάει δυνατά λίγο πριν βγώ στη σκηνή όταν όμως βγω και αφού πω τις πρώτες λέξεις ενός τραγουδιου και σιγουρευτώ ότι ακούω και ότι όλα δουλευουν ρολόι τότε χαλαρώνω και νοιώθω μια απίστευτη άνεση,σιγουριά,απόλαυση,πληρότητα,ζεστασια και χαρά.

Αισθάνομαι τόσο οικεία που είναι σαν να είμαι στο φυσικό μου περιβάλλον,στο σπίτι μου!

Ποια είναι η άποψή σου για τα μουσικά reality και τα talent shows;

Ο καθένας είναι ελευθερος να επιλέξει το καλύτερο για την καριέρα του.

Εγώ, κατόπιν πίεσης, πήγα σε ακρόαση μουσικού reality όπου και πέρασα στην δεύτερη φάση. Το απίστευτο είναι ότι πέρασα και στην τρίτη φάση χωρίς καν να παραστώ!

Δεν μου ταίριαζε,δεν μου κινούσε το ενδιαφέρον. Την ίδια χρονικη στιγμή πέρασα από ακρόαση για μια ταινία μεγάλου μήκους όπου με πήραν και κατάλαβα ότι όταν έρχεται στη ζωη σου κάτι που σε κανει ευτυχισμενο γίνεται φυσικά και αβίαστα.

Πώς θα όριζες τον δικό σου μουσικό πυρήνα; Σε έχουμε ακούσει να γκρουβάρεις στη σκηνή με ροκ tempo από πίσω, αλλά τα προσωπικά σου κομμάτια έχουν έναν πιο pop και…εμπορικό ήχο.

Δεν ξέρω πώς θα τον όριζα, δεν το έχω σκεφτεί. Μου αρέσει να συνδυάζω διαφορετικά είδη μουσικής. Είναι αλήθεια ότι στις ζωντανές εμφανίσεις με την μπάντα μου ο ήχος των τραγουδιών μου παίζεται στην ροκ εκδοχή τους, ενώ κάποιες από τις κυκλοφορίες μου όπως το ΜΟΝΗ ΜΟΥ και ο ΙΠΠΟΤΗΣ είναι σε ποπ ήχο. Δεν μαρέσουν οι ταμπέλες και η μονοτονία.

Τραγουδάω ό,τι μου φτιάχνει τη διάθεση. Άρα, αν ένα τραγούδι μου αρέσει, θα το πω! Άλλωστε μέσα μας έχουμε άπειρα συναισθήματα που έχουν την ανάγκη να εξωτερικευτούν και η μουσική δείχνει τον δρόμο.

Παλιότερα, έπαίζα σε τέσσερα συγκροτήματα ταυτόχρονα ροκ, έντεχνο, μέταλ,και φάνκι!

Στην σχολή…Χατζιδάκι, ενώ στο πιάνο κλασική! Μου άρεσε και συνεχίζει να μου αρέσει να γνωριζω τα μυστικά,τις χάρες και τις αρετές του κάθε είδους.

Ανάφερέ μου μερικές ιδανικές συνεργασίες με “ονόματα” και μη που θα σε ενδιέφερε να επιχειρήσεις μελλοντικά.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί υπέροχοι καλλιτέχνες που θα ήθελα να γνωρίσω και να συνεργαστώ. Με μαγεύουν οι φωνές των Κότσιρα,Ιωαννίδη και Χατζηγιάννη.

Ποιες είναι οι μουσικές σου προτιμήσεις αυτήν την περίοδο; Τι ακούς πολύ;

Αυτή την περίοδο ασχολούμαι και ακούω τις δικές μου πιανοσυνθετικές δημιουργίες. Λατρευω τους Yiruma,Nyman,Melua,Maroon5 ,Mena.

Ακούω συλλογές στο SPOTIFY κυρίως ξένες και οτιδήποτε με γαληνεύει.

Ποιος θα μπορούσε να είναι ο λόγος εκείνος που θα σε έκανε να παρατήσεις και να εγκαταλείψεις αυτήν την δουλειά; Και ποιος είναι αυτός που σε κάνει να αντέχεις και να συνεχίζεις;

Λόγοι για να τα παρατήσεις υπάρχουν άπειροι!

Αν βαρεθώ και νιώσω ότι δεν βρίσκω χαρά και ευτυχία θα αποχωρήσω.Ο κυριότερος λόγος που αντέχω και συνεχίζω είναι η ανάγκη της δημιουργίας, και της ψυχοθεραπείας.

Η μουσική για μένα είναι η τροφή του μυαλού,της ψυχής και της καρδιάς.

Η MARIANTHI σε 10 χρόνια από σήμερα: την έχεις φανταστεί;

Υγεια πάνω από όλα αλλά όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει!

Άρα, καλύτερα να αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους έχοντας αποσκευή μας την θετική ένεργεια…

Sports in

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής ενόψει Καζακστάν (pics+vid)

Η Εθνική ομάδα προπονήθηκε στη Νέα Σμύρνη και ανεβάζει ρυθμούς ενόψει Καζακστάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024