Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Bασίλισσα Ελισάβετ: Η σπάνια φωτογραφία με μαγιό – «Περήφανη στιγμή της εφηβείας μου»

Bασίλισσα Ελισάβετ: Η σπάνια φωτογραφία με μαγιό – «Περήφανη στιγμή της εφηβείας μου»

Η Βασίλισσα Ελισάβετ πήγε 80 χρόνια πίσω και θυμήθηκε μια από τις πιο περήφανες στιγμές των εφηβικών της χρόνων.

Η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ μοιράστηκε με υπερηφάνεια μια ανάμνηση από τα εφηβικά της χρόνια. Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την βασιλική εταιρεία διάσωσης, οργανισμό που προσφέρει εκπαίδευση για την ασφάλεια στο νερό και την πρόληψη πνιγμών, η μονάρχης θυμήθηκε την εποχή που ως κοριτσάκι είχε λάβει και εκείνη την συγκεκριμένη εκπαίδευση.

Το 1941, όταν η Ελισάβετ ήταν μόλις 14 ετών, έχει λάβει το παράσημο πρώτη από κάθε κορασίδα στην Κοινοπολιτεία. Είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευση της στη λέσχη του Λονδίνου όπου μαζί με την αδερφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα, έκαναν μαθήματα κολύμβησης.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης η Ελισάβετ πληροφορήθηκε πως ήταν η πρώτη έφηβη που έλαβε το συγκεκριμένο παράσημο. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν η νεαρή τότε Ελισάβετ είχε ράψει το παράσημο πάνω στο μαγιό της.

«Δεν είχα συνειδητοποιήσει πως ήμουν η πρώτη. Απλώς το έκανα, και χρειάστηκε μάλιστα να δουλέψω πολύ σκληρά γι’ αυτό» εξομολογήθηκε η ίδια.

«Ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα και ήμουν πολύ περήφανη που φορούσα παράσημο στο μαγιό μου. Πίστευα πως ήταν κάτι πολύ σπουδαίο», συμπλήρωσε.

Ως πριγκίπισσα η Ελισάβετ έγινε το πρώτο νεαρό άτομο στην Κοινοπολιτεία που λάμβανε το βραβείο νέων για τη διάσωση από πνιγμό «δίνοντας το καλό παράδειγμα στους υπόλοιπους νέους και βοηθώντας στην καθιέρωση μαθημάτων διάσωσης και ανάνηψης στα έθνη της Κοινοπολιτείας» ανέφερε σχετική δήλωση του παλατιού που κυκλοφόρησε την Δευτέρα.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024