Τα πολλά πρόσωπα και οι ιδιότητες του Μένιου Φουρθιώτη είναι αυτές που προκαλούν αίσθηση για το πώς ξεκίνησε και που έφτασε. Ενας μέτριος μάνατζερ, ένας μετριότατος παρουσιαστής, ενδεχομένως ένας καλός πωλητής προϊόντων, κατάφερε να γίνει γνωστός στο πανελλήνιο, αν και προσπάθησε πολύ να ξεφύγει από το trash και να γίνει παράγοντας της τηλεόρασης.

Το κατάφερε κάποια στιγμή όταν έγινε παρουσιαστής ακόμη και σε μουσικό ριάλιτι στο Open, αλλά γρήγορα τον… κατάλαβαν και τον έδιωξαν.

Ο Μένιος Φουρθιώτης, από διάδοχος του Σπύρου Ρέβη και μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου, κατάφερε να γίνει το πρόσωπο των ημερών, αφού πρώτα απέκτησε πολυτελή κατοικία, αφού κατάφερε να έχει αστυνομική συνοδεία και αφού βεβαίως κατάφερε να έχει και πολιτικές πλάτες, γιατί μόνο με τέτοιες μπορείς να συμπεριφέρεσαι με τέτοιο τρόπο και να μένεις ατιμώρητος.

Το δεξί χέρι του Σπύρου Ρέβη

Ο Μένιος Φουρθιώτης είχε κάνει πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση ως βοηθός του Σπύρου Ρέβη.

Σε κυπριακή εκπομπή ο Σπύρος Ρέβης ήταν καλεσμένος και πήγε ως μάνατζερ του Γιώργου Ταμπάκη που είχε γίνει γνωστός από την εκπομπή της Αννίτας Πάνια και είχε συστήσει τον βοηθό του, Μένιο Φουρθιώτη. Ενα βίντεο που θα ήθελε πολύ να εξαφανίσει μιας και είναι… πολλά κιλά βαρύτερος από τη σημερινή εικόνα του σχεδόν καχεκτικού.

Από τότε τα χρόνια πέρασαν και ο Μένιος Φουρθιώτης, άλλαξε (σχεδόν) επαγγελματική ταυτότητα και κατάφερε να γίνει παρουσιαστής, επικεφαλής σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, διευθυντής και εκδότης εφημερίδας, τηλεπωλητής προϊόντων και πρόεδρος κόμματος μεταξύ άλλων ιδιοτήτων. Μέχρι και… πολιτικές βλέψεις είχε.

Επάγγελμα… μάνατζερ;

Η πορεία του στην τηλεόραση ξεκίνησε από το τηλεμάρκετινγκ, όταν του προσφέρθηκε η ευκαιρία να πουλήσει πόρτες ασφαλείας πετυχαίνοντας σημαντικές πωλήσεις.

Το 2007 εργάστηκε ως υπεύθυνος καλεσμένων στην εκπομπή Τελεία & Παύλα της Ντέσσυς Κουβελογιάννη. Τον Φεβρουάριο του 2008, εργάστηκε ως υπεύθυνος καλεσμένων στην εκπομπή Αξίζει να το Δεις της Τατιάνας Στεφανίδου, ενώ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, ως παρουσιαστής των εκπομπών Μετά τα «Μεσάνυχτα» και «Πάρτα Όλα» και ένα χρόνο αργότερα, στην εκπομπή «Το Κάτι Άλλο» στο Extra Channel 3.

Έπειτα, το περιφερειακό κανάλι της Αττικής Extra 3 του έδωσε δική του εκπομπή περιεχομένου τηλεμάρκετινγκ, με τίτλο «Αποκάλυψη». Συμμετείχε σε διάφορες life style και trash τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και προώθησης προϊόντων. Από το Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2018 παρουσίαζε την τηλεοπτική εκπομπή Αποκαλυπτικά στον πανελλαδικής εμβέλειας σταθμό Epsilon TV, στον οποίο επίσης έχει διατελέσει διευθυντής προγράμματος, εμπορικής πολιτικής και μάρκετινγκ, όποτε και το κανάλι, στο οποίο εργαζόταν πέρασε στην ιδιοκτησία του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη μετατρέποντάς το στο Open Beyond.

Στις 9 Νοεμβρίου 2018, ο τηλεοπτικός σταθμός Open TV ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας τους, αναφέροντας σε δελτίο τύπου: «Δυνάμει της σχετικής δικαστικής απόφασης η συνεργασία του OPEN με τον κ. Μένανδρο Φουρθιώτη διακόπτεται οριστικά και ως εκ τούτου από εδώ και πέρα παύει τελεσίδικα η μετάδοση των εκπομπών του».

Ο Μένιος Φουρθιώτης συνεχίζει να παρουσιάζει εκπομπές στο περιφερειακής εμβέλειας κανάλι New Epsilon TV, και από τις 7 Μαρτίου 2021, εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Αποκαλυπτικά», με εκδότρια την Νανά Παλαιτσάκη. Η εφημερίδα του έχει επικριθεί για την μονομερή της προβολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Υπήρξε μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου, παίρνοντας τη θέση του Ηλία Ψινάκη. Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε μέχρι το 2012, ενώ στη συνέχεια η σχέση τους οδηγήθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων μετά από μήνυση της Αλεξανδράτου που κατηγορεί τον Φουρθιώτη για κλοπή 200.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιό της.

Η μήνυση – φωτιά από την Τζούλια Αλεξανδράτου

Υπήρξε μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου, όταν αυτή έκανε στροφή στην καριέρα της και συμμετείχε σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου, παίρνοντας τη θέση του Ηλία Ψινάκη. Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε μέχρι το 2012, ενώ στη συνέχεια η σχέση τους οδηγήθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων μετά από μήνυση της Αλεξανδράτου που κατηγορεί τον Φουρθιώτη για κλοπή 200.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιό της.

Στη μήνυσή της η Τζούλια Αλεξανδράτου κατηγορεί τον Φουρθιώτη ότι μαζί με συνεργό του αφαίρεσε εν αγνοία της από το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού της στα νότια προάστια το ποσό των 200.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, διατηρούσε στενή επαγγελματική και φιλική σχέση με τον Μένιο Φουρθιώτη, ο οποίος ήταν από τα πρόσωπα που μπαινόβγαιναν συχνά στο σπίτι της, ενώ γνώριζε τόσο για την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου όσο και για τα 200.000 ευρώ που υπήρχαν μέσα!

Πάντως ο ίδιος αρνείται ακόμα την κατηγορία της κλοπής και αποδίδει τις καταγγελίες σε βάρος του στην εκδικητικότητα της Αλεξανδράτου, μετά τη διακοπή της συνεργασίας τους σε επαγγελματικό επίπεδο και έχει καταφύγει σε βάρος της με μηνύσεις και αγωγές.

«Στη ζωή έχω περάσει από πάρα πολλά στάδια. Πριν έκανα κάτι άλλο, μετά κάτι άλλο. Δεν ντράπηκα ποτέ. Οι ηλικίες αλλάζουν, οι άνθρωποι μεγαλώνουμε, ωριμάζουμε και βλέπουμε παρακάτω. Εγώ δεν θα κάνω αυτό που έχουν κάνει πάρα πολλοί και το γνωρίζω. Με κατηγορούσαν για το παρελθόν μου με την Τζούλια Αλεξανδράτου, που δεν το απέκρυψα. Ποτέ δεν βγήκα να πω δεν το έκανα, ή ήταν κάποιος άλλος. Οι ίδιοι οι άνθρωποι αυτοί που με κατηγορούσαν, έχουν κάνει πράγματα στη ζωή τους τα οποία τα γνωρίζουμε όλοι και δεν είχαν ποτέ τη δύναμη να πουν ναι το έπραξα», είχε δηλώσει ο Μένιος Φουρθιώτης.

Πολιτική καριέρα με τις ευλογίες του Ιερώνυμου

Ο παρουσιαστής πόσταρε στο Facebook μια σειρά από φωτογραφίες με τον ίδιο στο γραφείο του και φόντο δύο σημαίες, μία ελληνική και μία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε μία από τις φωτογραφίες αυτές διακρίνεται και η Νανά Παλαιτσάκη.

Τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση πολλά, με αρκετούς να αναρωτιούνται αν θα κατέβει υποψήφιο και το στυλό, η καρέκλα κ.λπ. «Το κάθισμα θα κατέβει κι αυτό υποψήφιο; Γιατί θέλω να αράξω κάπου…», έγραψε κάποιος από τους χρήστες, ενώ άλλος ρώτησε αν «θα είναι υποψήφια και η καρέκλα, και το στυλό».

Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες ο Μένιος Φουρθιώτης είχε επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, εν μέσω πανδημίας, για να του δώσει… τις ευλογίες του.

Το σπίτι στην Εκάλη και η μήνυση στον δήμο Διονύσου

Σε σημείο-φιλέτο στην πανάκριβη περιοχή της Εκάλης, ο Μένιος Φουρθιώτης βρήκε το σπίτι των ονείρων του. Ο ίδιος έχει καταφέρει να χαρίσει στον εαυτό του κάθε πολυτέλεια. Η πολυτελής βίλα του είναι μέσα στα δέντρα, διαθέτει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, ενώ ο ίδιος συχνά δημοσίευε φωτογραφίες από τον επίγειο παράδεισο του. Βέβαια υπάρχουν προβλήματα ακόμα και στον παράδεισο. Οπως η επίθεση με μολότοφ που δέχθηκε και γι’ αυτό ζήτησε πρόσθετη φύλαξη τονίζοντας ότι έχει στοχοποιηθεί και λόγω των θέσεών του για τον Κουφοντίνα.

Για έκθεση της ζωής του σε κίνδυνο είχε καταγγείλει και τους «υπεύθυνους του Δήμου Διονύσου».

Σ’ αυτήν αναφέρει ότι παρέμεινε αποκλεισμένος επί τρεις ημέρες λόγω του χιονιού κατηγορώντας γι αυτό τους υπεύθυνους του Δήμου που σύμφωνα με τον ίδιο «επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τον καταγγέλλοντα». Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης, ο Δήμος Διονύσου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η ανακοίνωση της μήνυσης από το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Μένιο Φουρθιώτη:

«Η δικηγορική εταιρία Αγαπηνός και Συνεργάτες ενεργούσα ως εντολοδόχος δημοσιογράφου – παρουσιαστή Μαίνανδρου Φουρθιώτη υπέβαλε έγκληση – μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των υπευθύνων του Δήμου Διονύσου Αττικής για τα αδικήματα της έκθεσης, παράβασης καθήκοντος και εξύβρισης.

Πρέπει να επισημανθεί ότι ο Δήμος Διονύσου και οι υπεύθυνοί του καταγγέλλονται κατά την ανωτέρω μήνυση ως υπεύθυνοι για την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του ανωτέρω καταγγέλλοντος δημοσιογράφου, παρά το γεγονός ότι τους είχε καταστεί γνωστό από τον ίδιο ότι σοβαροί λόγοι υγείας τον κατατάσσουν στις ευπαθείς ομάδες και ήταν επιβεβλημένη η δυνατότητα πρόσβασης στην οικία του από τις αρμόδιες υγειονομικές και αστυνομικές Αρχές ανά πάσα στιγμή προκειμένου να καταστεί δυνατή ενδεχόμενη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Εντολή Χρυσοχοΐδη για την φρουρά

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη στο «Βήμα», «η υπόθεση Φουρθιώτη, με την 24ωρη φύλαξη, ξεκίνησε από πέρυσι, στις 26 Μαρτίου 2020, με την υπ΄αριθμό 1519/20/1065888 απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με την διάθεση ενός αστυνομικού, και μετά από μια σειρά νέων αιτημάτων του Μένιου Φουρθιώτη έφτασαν στον τελικό αριθμό (των τεσσάρων αστυνομικών και του ενός περιπολικού). Το πιο περίεργο, δηλαδή αυτό που έκανε πολλούς να εξοργιστούν είναι ότι ως λόγο γι’ αυτή την απαίτησή του προέβαλε τον ισχυρισμό ότι κινδυνεύει να δολοφονηθεί από μέλη της φυλακισμένης και διαλυμένης προ 20ετίας τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

«Σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων, ενημερώνουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» απάντησε με ανακοίνωσή της η αστυνομίας. Η αλήθεια όμως ποια είναι;

Η κυβέρνηση αποφάσισε με εντολή Χρυσοχοΐδη να εξεταστεί το θέμα της αστυνομικής φρουράς για τον κύριο Φουρθιώτη.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, μετά από την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο Αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, έδωσε εντολή στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά στον κύριο Μένιο Φουρθιώτη.

Εννέα περιπολικά και δεκατέσσερις αστυνομικούς αργότερα,  μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, αποφασίστηκε η απόσυρση όλων των αστυνομικών, τόσο από το σπίτι όσο και από τη συνοδεία του συγκεκριμένου κυρίου.

Από την υβριδική ΒΜW στο περιπολικό

Ήταν πριν από έναν μήνα, λίγο μετά τις 11 το πρωί όταν τρεις άνδρες βρέθηκαν στο εσωτρικό του καναλιού ΝΕΟ ΕΨΙΛΟΝ, στο Περιστέρι. Οι άνδρες κατευθύνθηκαν στο γραφείο του Μένιου Φουρθιώτη και χωρίς πολλά λόγια άρχισαν να τον γρονθοκοπούν στο κεφάλι και το σώμα.

Τα βάσανα του παρουσιαστή δεν έληξαν ωστόσο εκεί καθώς σήμερα το μεσημέρι, τη στιγμή που έβγαινε από το κανάλι, αντί να επιβιβαστεί στο πολυτελές υβριδικό BMW του, επιβιβάστηκε σε… περιπολικό. Η σύλληψη έγινε με την διαδικασία του Αυτόφωρου μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εις βάρος του πρόσωπο από το επαγγελματικό του περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την στιγμή της σύλληψής του, έβριζε και απειλούσε τους αστυνομικούς. Αφού πέρασε από εισαγγελέα, ο  παρουσιαστής αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Η ιστορία συνεχίζεται με τον Μένιο Φουρθιώτη να μπαίνει πλέον στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης για σειρά υποθέσεων μεταξύ των οποίων μια υπόθεση με κινητά τηλέφωνα που πωλούσε εταιρεία του και σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες δεν πήραν ποτέ αν και πλήρωσαν.

Θα ερευνηθεί και η προσπάθειά του να μπει στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ αυξάνοντας μέσα σε λίγο καιρό τον μισθό του από 1.000 ευρώ σε 80.000 ευρώ και πλέον. Οπως και θα ερευνηθεί ποιες πολιτικές πλάτες είχε για να λύνει και δένει…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr