Οι δικηγόροι του Τζο Μπάιντεν ζήτησαν από την Μίνα Χάρις να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη θεία της και αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Η 36χρονη επιχειρηματίας και συγγραφέας έχει χρησιμοποιήσει την εικόνα και το όνομα της διάσημης θείας της σε βιβλία και ρούχα που εμπορεύεται.

Το εξώφυλλο του παιδικού βιβλίου που κυκλοφόρησε η ίδια το 2020 είχε τίτλο «Η μεγάλη ιδέα της Κάμαλα και της Μάγια» και έφερε την εικόνα και το όνομα της θείας της. (Η Μάγια είναι η αδερφή της Κάμαλα και μητέρας της Μίνα.)

Η εταιρεία της Μίνα Χάρις «Phenomenal Woman» έχει πουλήσει στο παρελθόν μαγιό εμπνευσμένα από την αντιπρόεδρο και μπλούζες με το όνομά της.

Ωστόσο, αφότου Μπάιντεν και Χάρις κέρδισαν τις εκλογές, οι δικηγόροι του Λευκού Οίκου είπαν στη Μίνα ότι δεν επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιεί το όνομα της θείας της.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους η Μίνα μπορεί να πουλήσει όσα προϊόντα της έχουν μείνει αλλά όχι να παράγει καινούργια.

«Μερικά πράγματα δεν μπορούν να ξε-γίνουν αλλά η συμπεριφορά πρέπει να αλλάξει» δήλωσαν.

Η Sabrina Singh, εκπρόσωπος της αντιπροέδρου, δήλωσε στους Times: «Είναι πολιτική του Λευκού Οίκου το όνομα της αντιπροέδρου να μην χρησιμοποιείται για εμπορικές δραστηριότητες που λογικά θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι έχουν την υποστήριξή της».

Η Μίνα Χάρις από τη μεριά της είπε στους Times: «Από την αρχή της εκστρατείας τήρησα όλα τα νομικά και ηθικά πρότυπα και θα συνεχίσω να τηρώ αυστηρά τους κανόνες δεοντολογίας του Λευκού Οίκου.

Όσον αφορά το Phenomenal Woman, ήταν πάντα το σχέδιό μας να αφαιρέσουμε το όνομα και την εικόνα της αντιπροέδρου από τον ιστότοπο πριν την ορκωμοσία και να μην τα χρησιμοποιήσουμε ξανά σε προϊόντα ή καμπάνιες από εκεί και πέρα».

Σύμφωνα με τους Times, η Μίνα συνεργάστηκε με την Beats by Dre για την παραγωγή ακουστικών που έγραφαν «η πρώτη αλλά όχι η τελευταία» – μια ατάκα συνδεδεμένη με την Κάμαλα.

Οι Δημοκρατικοί είχαν επικρίνει τον Ντόναλντ Τραμπ καθ ‘όλη τη διάρκεια της τετραετούς προεδρίας του για την ενίσχυση των επιχειρηματικών συμφερόντων της οικογένειάς του και ο Μπάιντεν θέλει να αποστασιοποιηθεί από τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο