Ένα αποκρουστικό βίντεο ενός αστυνομικού να ακινητοποιεί ένα σκυλί στο έδαφος και να το χτυπάει στο πρόσωπο «ήταν μέρος της εκπαίδευσής του», ισχυρίστηκε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Ένα αποκρουστικό βίντεο ενός αστυνομικού να ακινητοποιεί ένα σκυλί στο έδαφος και να το χτυπάει στο πρόσωπο «ήταν μέρος της εκπαίδευσής του», ισχυρίστηκε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Το κλιπ ηχογραφήθηκε κρυφά από έναν περαστικό, ο οποίος είχε ακούσει το σκυλί να φωνάζει τη Δευτέρα το απόγευμα.

Ο περαστικός που βρισκόταν σε μια αποθήκη κοντά στο συμβάν, εντόπισε έναν αξιωματικό του Vacaville PD που περπατούσε με τον σκύλο K-9 και χτυπούσε με μανία το κεφάλι του ζώου.

«Άρχισα να ακούω ένα σκύλο να κλαίει», δήλωσε ο Palomino που βρέθηκε εκεί στο KTVU. «Τότε είδα τον αξιωματικό να χτυπάει συνεχώς τον σκύλο, ξανά και ξανά. Μέτρησα τουλάχιστον 10 γροθιές στον σκύλο.»

«Αναρωτιόμουν τον εαυτό μου, τι θα μπορούσε να κάνει ο σκύλος για να αξίζει αυτό το είδος τιμωρίας;»

Έβγαλε το τηλέφωνό του, αλλά είπε ότι σταμάτησε γρήγορα όταν παρατήρησε ότι ο αξιωματικός έλεγχε μάρτυρες.

«Ο σκύλος είχε… κακή συμπεριφορά»

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Vacaville, Matt Lydon, ο ανώνυμος αξιωματικός εκπαίδευε απλώς τον σκύλο, ο οποίος είχε…. κακή συμπεριφορά.

Είπε μάλιστα ότι ο αξιωματικός είναι πενταετής βετεράνος, αλλά μόλις προσχώρησε πρόσφατα στο τμήμα K-9. Τόσο ο ίδιος όσο και ο σκύλος του, μια διασταύρωση ποιμενικού-Βελγίου Malinois,  έκαναν προπόνηση στην οποία ο σκύλος είχε βρει «ναρκωτικά» και έπρεπε να εγκαταλείψει, σε αντάλλαγμα για μια ανταμοιβή – αλλά δεν το έκανε.

Ο αρχηγός είπε ότι όταν ο αξιωματικός πήρε το παιχνίδι πίσω, «Αυτό εξόργισε τον σκύλο και ο σκύλος αντέδρασε σε αυτό. Ο σκύλος επιτέθηκε στον χειριστή και προσπάθησε να δαγκώσει τον χειριστή.»

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr