Όλοι μπορούμε να φέρουμε στο μυαλό μας τις αγαπημένες μας ταινίες ή να μιλήσουμε για τις εμπνεύσεις μας είτε πρόκειται για την ίδια την τέχνη είτε για τους ανθρώπους που τη δημιούργησαν. Η Κινηματογραφία μπορεί να μας συγκινήσει συναισθηματικά με τρόπους που άλλα μέσα δε μπορούν.

Κινηματογραφία και ερμηνεία

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο nofilmschool.com, οι αποφάσεις πίσω από κάθε προσπάθεια είναι ακόμα υποκειμενικές. Δώστε ένα σενάριο σε 5 διαφορετικούς Κινηματογραφιστές και είναι πιθανό να παρακολουθήσετε 5 διαφορετικές ταινίες.

Το χρώμα, το καδράρισμα, ο φωτισμός βασίζονται στον τρόπο ερμηνείας της ιστορίας, γεγονός που το καθιστά ενδιαφέρον όταν αρχίζετε να αναλύετε την ιστορία των ταινιών.

Αυτό που είναι πλεονέκτημα στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή είναι ότι υπάρχουν πολλές διαθέσιμες απόψεις με ένα κλικ ενός κουμπιού.

Μπορεί να μην συμφωνείτε πάντα μαζί τους, αλλά εξακολουθούν να είναι πληροφορίες που μπορείτε να απορροφήσετε και να χρησιμοποιήσετε με τη μία ή την άλλη μορφή. Είναι το ίδιο με τις ταινίες που παρακολουθούμε.

Μας επηρεάζουν στο πώς προσεγγίζουμε τη δική μας Κινηματογραφική παραγωγή. Όμως, η κοινότητα του Κινηματογράφου συνεχίζει να μεγαλώνει και το ίδιο κάνει και η δωρεάν εκπαίδευσή της από δημιουργούς του χώρου.

Η Kινηματογραφική Xαρτογραφία έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό βίντεο σχετικά με το πώς η Κινηματογραφία άλλαξε το Σινεμά.

Βίντεο

Είμαστε απλά σε μια διαφορετική εποχή του κινηματογράφου; Μια εποχή που αν η ταινία δεν αντηχεί την πραγματικότητά μας – ακόμα κι αν οι υπερήρωες της αγωνίζονται στο διάστημα – το κοινό δε θα την αγοράσει; Αμφίβολο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο