Ιδιαίτερα κοινωνικός έχει αποδειχθεί ένας γάτος Αγκύρας που μένει στην πόλη Ουέλινγκτον στη Νέα Ζηλανδία.

Ο Μίτενς έγινε πολύ διάσημος στην πόλη που ζει αλλά και σε όλη τη χώρας εξαιτίας της συνήθειας του να περπατάει κάθε μέρα χιλιόμετρα.

Ο πανέμορφος γατόυλης έχει ολόκληρη οικογένεια αλλά θέλει να κάνει συνέχεια καινούργιους φίλους. Για αυτό φροντίζει να πηγαίνει συνέχεια σε άλλη γειτονιά και μάλιστα δεν πτοείται από αυτοκίνητα. Ο Μίτενς καταφέρνει πάντα να γυρνάει σπίτι τους και έχει δοθεί ειδική εντολή στις φιλοζωικές οργανώσεις της πόλης να μην τον πιάνουν.

Η σελίδα του γάτου στο Facebook έχει χιλιάδες φίλους και όλοι ανεβάζουν φωτογραφίες του από διάφορα μέρη της χώρας. Εκείνος ποζάρει πάντα πρόθυμος και έτοιμος για χάδια και λιχουδιές.

Ο Μίτενς έχει γίνει τόσο δημοφιλής ώστε έχει κηρυχθεί επίτιμος δημότης του Ουέλινγκτον, το μουσείο της πόλης τού έχει αφιερώσει έκθεση με φωτογραφίες και αντικείμενα με τη μορφή του, ενώ τώρα είναι ανάμεσα στους επικρατέστερους υποψηφίους για Νεοζηλανδός της χρονιάς.

Για τη θέση θα ανταγωνιστεί, μεταξύ άλλων, με την πρωθυπουργό Τζασίντα Αρντερν, τον κορυφαίο επιδημιολόγο της χώρας κι έναν διάσημο δημοσιογράφο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο