Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Gorillaz: Γιορτάζουν τα 40 χρόνια Pac-Man με ομώνυμο τραγούδι

Gorillaz: Γιορτάζουν τα 40 χρόνια Pac-Man με ομώνυμο τραγούδι

Το θρυλικό arcade παιχνίδι έλαβε το πιο ξεχωριστό δώρο για τα 40α γενέθλιά του

Τον ράπερ Schoolboy Q επιστράτευσαν οι Gorillaz για να τιμήσουν το Pac-Man στο πιο πρόσφατο τραγούδι της βιντεο-μουσικής σειράς τους, «Song Machine».

To «Pac-Man» δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες μόνον εβδομάδες μετά τα 40ά γενέθλια του κλασικού arcade game.

Το τραγούδι σύμφωνα με το ΑΠΕ ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο πριν την έξαρση της πανδημίας και είναι το πέμπτο στη σειρά «Song Machine».

Έχουν προηγηθεί τα «Momentary Bliss» (συνεργασία με Slowthai και Slaves), «Désolé» (μαζί με Fatoumata Diawara), «Aries» (με Peter Hook και Georgia) και «Friday 13th» (συνεργασία με Octavian). Επιπλέον, στο «How Far?» η μπάντα απέτισε φόρο τιμής στον ντράμερ και συχνό συνεργάτη του Damon Albarn, τον Tony Allen.

Τον Οκτώβριο, ο Albarn και ο εικαστικός καλλιτέχνης Jamie Hewlett θα εκδώσουν για πρώτη φορά ένα «Gorillaz Almanac», μια ματιά στην εικαστική ιστορία του συγκροτήματος που γιορτάζει την 20ή επέτειό του.

Από απλό βιντεοπαιχνίδι, σταθμός στην ποπ κουλτούρα

Το Pac-Man ξεκίνησε σαν ένα βιντεοπαιχνίδι, αλλά εξελίχτηκε σε κάτι πολύ περισσότερο: ένα σύμβολο της ποπ κουλτούρας που σαν φιγούρα χρησιμοποιήθηκε και εξακολουθεί να βρίσκεται σε χώρους και αντικείμενα, άσχετα με τον κόσμο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Το ημερολόγιο έδειχνε 22 Μάιου, του 1980, πριν ακριβώς 36 χρόνια, όταν το εμβληματικό παιχνίδι μπήκε για πρώτη φορά σε ένα ιαπωνικό «ουφάδικο».

Το κλασικό arcade κυκλοφόρησε αρχικά στην Ιαπωνία και στις 26 Οκτωβρίου του ίδιου έτους στην Αμερική.

Εξαρχής, είχε αποφασιστεί το το Pac-Man να διαφοροποιηθεί από οτιδήποτε κυκλοφορούσε εκεί έξω, μιας και στις αρχές του ‘80 τα περισσότερα arcade ζητούσαν από τον παίκτη να πυροβολεί εξωγήινους εισβολείς.

Αντίθετα, στο νέο παιχνίδι, πρωταγωνιστής ήταν ένα μικρό, κιτρινωπό καρτούν με έναν αχαλίνωτο εθισμό να καταπίνει άσπρες κουκκίδες, αποφεύγοντας την απειλή φαντασμάτων με μεγάλα, αγχωτικά μάτια που περιπολούσαν το ταμπλό.

Τίποτα δεν προμήνυε την επιτυχία που θα ακολουθούσε, επιτυχία που ούτε οι ίδιοι οι δημιουργοί του Pac-Man ανέμεναν, ενώ και οι αντιδράσεις του κοινού ήταν ανάμικτες.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024