Ημέρες Καραντίνας – Ένα φωτογραφικό πρότζεκτ δια χειρός Mert Alas
O διάσημος φωτογράφος Mert Alas θέλησε να δημιουργήσει κάτι που θα αναπτερώσει το ηθικό και θα εμπνεύσει όσους είναι σε καραν΄τινα στα σπίτια λόγω της πανδημίας του κοροναϊού
O Mert Alas, ο ένας από τους φωτογράφος του ντουέτου Mert&Alas που έχει δημιουργήσει ορισμένες από τις πιο εμβληματικές εικόνες της μόδας των τελευταίων δύο δεκαετιών, βρίσκεται αυτές τις μέρες αποκλεισμένος στο Λονδίνο.
Παρακολουθώντας επί εβδομάδες τις δυσάρεστες ειδήσεις για την πανδημία του κορονοϊού, ο Mert Alas θέλησε να δημιουργήσει κάτι που θα αναπτερώσει το ηθικό και θα εμπνεύσει όσους είναι παγιδευμένοι στα σπίτια λόγω των περιοριστικών μέτρων.
Μέσω Instagram ζήτησε από τους ακόλουθους του να συνεισφέρουν με εικόνες για ένα ιδιαίτερο project, μία σειρά φωτογραφιών με τον τίτλο «The Quarantine Days» (Οι Ημέρες Καραντίνας).
https://www.instagram.com/p/B-M7FGep0Nb/?utm_source=ig_web_copy_link
«Σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω που μπορεί να απομακρύνει τους ανθρώπους από την τηλεόραση, το YouTube και τις συνεχείς ειδήσεις» δήλωσε ο διάσημος φωτογράφος.
«Μόνο για λίγο, θα ήταν ωραίο να βγάλω τους ανθρώπους από τις πιτζάμες τους. Να μπορέσουν να κινηθούν και να κάνουν κάτι με τα δημιουργικά μυαλά τους που θα τους απομακρύνει από την πραγματικότητα για μια σύντομη περίοδο» πρόσθεσε.
«Ας παίξουμε, ας δημιουργήσουμε» έγραψε στην ανάρτηση στο Instagram ζητώντας από τους χρήστες να στείλουν φωτογραφίες, για την καλλιτεχνική επιμέλεια των οποίων έδωσε κατευθύνσεις ο ίδιος.
https://www.instagram.com/p/B-O79uWJaEw/?utm_source=ig_web_copy_link
Ανέλυσε styling, μόδα, έννοια, διάθεση και συναισθήματα και έκανε υποδείξεις για τα μαλλιά και το μακιγιάζ: ζητώντας «ονειρικές» εικόνες που δημιουργήθηκαν με λευκά σεντόνια, λευκούς τοίχους, μουντζούρες, λουλούδια.
«Στην αρχή είχα αμφιβολίες, νόμιζα ότι δεν θα συμμετάσχουν τόσοι πολλοί ή ότι θα στείλουν selfies, αλλά σοκαρίστηκα» είπε ο φωτογράφος.
«Υπάρχουν μητέρες, νοσοκόμες, δικηγόροι, όλοι συμμετείχαν και μου έκαναν ερωτήσεις για το φως, για την καλύτερη γωνία, ήταν πραγματικά έκπληξη», σημείωσε.
O Mert Alas έλαβε περισσότερες από 2.000 φωτογραφίες απ΄όλο τον κόσμο και το δεύτερο βήμα ήταν να κάνει επιλογή και επιμέλεια των καλύτερων.
«Έπρεπε να βρω ένα συναίσθημα, τους έδωσα ένα μικρό θέμα, τους είπα να φανταστούν μία ταινία του βωβού κινηματογράφου ή ένα μυστηριώδες σκοτεινό ειδύλλιο» ανέφερε ο φωτογράφος, ο οποίος ενθάρρυνε τους ακόλουθούς του να σκεφτούν μία ταινία όχι μία selfie.
Το αποτέλεσμα είναι μία σειρά φωτογραφιών που ξεχειλίζουν συναίσθημα, φιγούρες με μάσκες που στέκονται μπροστά σε κουρτίνες, μπαλαρίνες στην πίσω αυλή, μορφές με κορσέδες σε μπαλκόνια.
Οι άνθρωποι μπορεί να είναι μέσα στα σπίτια, αλλά ακόμη αισθάνονται γενναίοι και δυνατοί. Για 15 λεπτά μπόρεσαν να γίνουν κάποιοι άλλοι, να δραπετεύσουν από τον κύκλο των ειδήσεων, τόνισε Mert Alas.
Και γνωστά πρόσωπα συμμετείχαν στο project, Μαρκ Τζέικομπς, Μαρία Κάρλα Μποσκόνο, Άμπερ Βαλέτα.
Ο Mert Alas χαρακτήρισε τη διαδικασία «συναρπαστική».
«Είστε φοβεροί που αφιερώσατε χρόνο να πραγματοποιήσετε ένα όνειρο και να εμπνεύσετε ο ένας τον άλλον, αυτό που μετράει είναι ότι προσπαθήσαμε όλοι. Όλοι ξεφύγαμε από τις αρνητικές ειδήσεις και ενέργεια και αισθανθήκαμε δημιουργικοί έστω και για λίγο. Στις νοσηλεύτριες, στις μητέρες, στους καλλιτέχνες, στους σεφ, στα μοντέλα, στους ζωγράφους. Σας ευχαριστώ» έγραψε σε ανάρτησή του.
https://www.instagram.com/p/B-Uqj2hpM2w/
https://www.instagram.com/p/B-Ut_Lcpn85/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/B-UxveopRdb/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/B-VFKffJftx/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/B-VJ6oNJUnQ/
https://www.instagram.com/p/B-VMev0JhYL/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/B-WuuzxpWq2/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/B-W3cLqphgM/
https://www.instagram.com/p/B-XUlJdJotB/
https://www.instagram.com/p/B-XguWOJSCt/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/B-ZG7_PJton/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/B-ZCIBcpYId/
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
- Οι Στάρμερ και Στέρε φόρεσαν μπλούζες των εθνικών τους ομάδων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442