Είναι λογικό να έχεις άγχος και να μην ξέρεις πώς να προσεγγίσεις το όλο θέμα. Γιατί αν είστε φίλοι μπορεί να ρισκάρεις τη φιλία σας, αν από την άλλη απλά κάνετε σεξ, τότε μπορεί να ρισκάρεις να μην έχεις σταθερό σεξ.

Οργάνωση

Αν από πριν μπεις στη διαδικασία να κάνεις πιθανά σενάρια συζήτησης και διαλόγων, τότε θα μπορείς να νιώθεις πιο άνετα να του πεις αυτά που νιώθεις.

Αν η απάντηση είναι «ναι», ξέρουμε, θα χαμογελάσεις τόσο έντονα που θα νιώσεις πόνο σους σιαγόνες σου και μετά θα το γιορτάσετε με αχαλίνωτο σεξ. Πρέπει όμως να σκεφτείς τι θα πεις αν η απάντηση είναι «όχι»;

Αν πει όχι προφανώς και δεν έγινε και κάτι. Σου αξίζει ένας έρωτας με ανταπόκριση και όχι κάποιος που δε θα ξέρει τι θέλει από εσένα, ή που θα σου έχει πει όχι και εσύ θα του μιλήσεις κι άλλο μπας και αλλάξει άποψη. Όχι σημαίνει όχι.

Πρωτοβουλία

Το ότι είσαι γυναίκα δε σημαίνει ότι δε θα πάρεις πρωτοβουλία για κάτι τέτοιο. Το να πεις στον άλλον ότι θέλεις να είστε μαζί δεν είανι θέμα φύλου αλλά θέμα του τι νιώθεις.

Μπορεί να είναι  λιγάκι τρομακτικό να φέρεις εσύ τη συζήτηση στο τραπέζι. Όσο να ‘ναι εκτίθεσαι λίγο. Μη φοβάσαι ότι μπορεί να ντροπιαστείς. Μόνο κερδισμένη  μπορείς να βγεις. Στην τελική, θα μάθεις τις προθέσεις του κι αν αυτές συνάδουν με τις δικές σου.

Επικοινωνία

Η αμεσότητα είναι η καλύτερή σου φίλη και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσο πιο άμεσα πεις το όλο θέμα, τόσο πιο εύκολα θα το κάνεις και ξεκάθαρο στον άλλον.

Αυτό που σίγουρα δε θα ήθελες θα είναι να μείνεις πάντα με την απορία και τα διάφορα ερωτηματικά. Το λες και τεράστια αποτυχία. Σκέψου από πριν τι θα πεις για να είσαι όσο πιο ξεκάθαρος γίνεται. Για παράδειγμα μπορεί να πεις: «Δε θέλω να βγαίνω με άλλους/ες, θα ήθελα να βγαίνω μόνο μαζί σου».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο