Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε αλήθειες που δεν περίμενες για τις σχέσεις

Πέντε αλήθειες που δεν περίμενες για τις σχέσεις

Οι σχέσεις ομορφαίνουν και κάποιες φορές δυσκολεύουν τη ζωή μας

To να έχεις σχέση και να περνάς καλά είναι κάτι υπέροχο. Σε γενικότερο πλαίσιο, υπάρχουν ορισμένες αλήθειες που δεν είχες ακούσει ποτέ και οι οποίες έχουν άμεση συνάφεια με το θέμα «σχέση».

Μονογαμία στο ζωικό βασίλειο

Παρόλο που συχνά θεωρούμε τους εαυτούς μας ως ένα πιστό είδος, δεν είμαστε μόνοι στο ζωικό βασίλειο. Οι λύκοι, οι κύκνοι, οι μαύροι γύπες, οι τερμίτες είναι μερικά από αυτά τα ζώα που βρίσκουν έναν σύντροφο για μια ζωή.

Φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που επιλέγουν να ζούνε πολυγαμικά ή να έχουν ανοιχτές σχέσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως η μονογαμία υπάρχει, δεν είναι απαραίτητα κοινωνική κατασκευή.

Σε 4 λεπτά ξέρεις αν σου αρέσει ο άλλος

Αν θέλετε να κάνετε μια καλή εντύπωση σε κάποιον, έχετε μόνο περίπου 4 λεπτά για να το κάνετε. Πιστεύεται ότι έχει πολύ περισσότερο να κάνει με τη γλώσσα του σώματός σας, τον τόνο και την ταχύτητα της ομιλίας και όχι ακριβώς αυτό με αυτό που λέτε.

Όταν κοιτάς τον σύντροφό σου, συγχρονίζονται οι παλμοί σας

Μερικές εξαιρετικές έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι τα ζευγάρια που είναι ερωτευμένα και δεσμεύονται σε μια ρομαντική σχέση συγχρονίζουν τα ποσοστά καρδιάς τους αφού κοιτάζουν τα μάτια των άλλων για τρία λεπτά.

Η αγάπη έχει νευρολογικές επιδράσεις παρόμοιες με εκείνες της κοκαΐνης 

Η αγάπη είναι σαν τη λήψη μιας δόσης κοκαΐνης, καθώς και οι δύο εμπειρίες επηρεάζουν τον εγκέφαλο παρομοίως και προκαλούν μια παρόμοια αίσθηση ευφορίας. Η έρευνα έδειξε ότι η παραγωγή χημικών ουσιών κατά τη διάρκεια του έρωτα, ενέχει αρκετές χημικές ουσίες που προκαλούν ευφορία, οι οποίες διεγείρουν ταυτόχρονα 12 περιοχές του εγκεφάλου.

Το αγκάλιασμα και τα χάδια μειώνουν τον πόνο

Η ωκυτοκίνη, η λεγόμενη ορμόνη της αγάπης ή της αγκαλιάς, παράγεται κατά τη διάρκεια μιας αγκαλιάς. Η ορμόνη εμφανίζεται στον εγκέφαλο, τις ωοθήκες και τους όρχεις και πιστεύεται ότι εμπλέκεται στη διαδικασία του συναισθηματικού δεσίματος.

Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι μια δόση ωκυτοκίνης μειώνει σημαντικά τους πονοκεφάλους, και για κάποιους ακόμη κάνει τον πόνο να εξαφανίζεται τελείως μετά από 4 ώρες. 

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024