Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι φέρνει για Τραμπ και Μέγκαν - Χάρι η χρονιά του Ποντικού;

Τι φέρνει για Τραμπ και Μέγκαν – Χάρι η χρονιά του Ποντικού;

Οι μετρ του φενγκ σούι έχουν τη δική τους άποψη για το μέλλον του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με φόντο τον κίνδυνο καθαίρεσης του, αλλά και για την επόμενη μέρα των Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι μετά το θρίλερ του Megxit

Η τύχη θα χαμογελάσει στον Ντόναλντ Τραμπ, τη χρονιά του Ποντικού που ξεκινά, προβλέπουν οι μετρ του φενγκ σούι, που ωστόσο εμφανίζονται πολύ πιο επιφυλακτικοί ως προς την τύχη που θα έχουν Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι μετά το επεισοδιακό Megxit.

Η τέχνη του φενγκ σούι , που σημαίνει «άνεμος και νερό», έχει μεγάλη επιρροή στην Ασία.

Στηρίζεται σε μία αρχαία φιλοσοφία που θεωρεί ότι όλα τα γεγονότα αποτελούν προϊόν μίας λεπτής ισορροπίας ανάμεσα στα πέντε στοιχεία που σχηματίζουν το σύμπαν: το μέταλλο, το ξύλο, το νερό, την φωτιά και τη γη.

Το κινεζικό σεληνοηλιακό ημερολόγιο εγγράφεται σε έναν κύκλο 12 ετών, κάθε ένα από οποία συμβολίζονται από ένα ζώο, που συνδέονται με τα πέντε στοιχεία, δημιουργώντας ένα σύστημα συνδυασμών που επανέρχεται κάθε 60 χρόνια.

Αύριο, η χρονιά του «ποντικού του μετάλλου» θα διαδεχθεί την χρονιά του «χοίρου της γης».

Στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν, μεταξύ άλλων, οι άνθρωποι ακολουθούν τις αρχές του για να διαμορφώσουν την κατοικία ή το γραφείο τους και για να λάβουν αποφάσεις, ελπίζοντας ότι θα μεγιστοποιήσουν την ευημερία και την τύχη τους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως και ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι,  έχουν περάσει μία ταραγμένη περίοδο στο τέλος της χρονιάς του χοίρου.

Ο πρώτος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσης και οι άλλοι δύο μόλις έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Αλλά, αν πιστέψουμε τους μετρ του κινεζικού ωροσκοπίου, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι τους επόμενους μήνες θα μπορέσει να βγάλει το κεφάλι από το νερό.

«Ο Τραμπ έχει ένα ευτυχές πεπρωμένο», είπε ο Γκάο Γιου-λιν, μετρ του φενγκ σούι, αφού συμβουλεύθηκε το Yi Jing, το αρχαίο εγχειρίδιο των προβλέψεων.

«Έχει το πεπρωμένο ενός παιδιού του παραδείσου, που βαδίζει σε έναν δρόμο ασφαλή και ήρεμο και που μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια».

Πιθανότητες επανεκλογής για Τραμπ;

Η Γουάνγκ Χσιν-γι, η οποία βασίζει τις προβλέψεις της σε ένα σύστημα μαντείας που χρησιμοποιείται στους ναούς τους αφιερωμένου στην θεά της θάλασσας Μαζού, φαίνεται ότι πιστεύει σε μία δεύτερη προεδρική θητεία του Τραμπ.

«Η τύχη θα χαμογελάσει στον Τραμπ το 2020. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να επιτύχει σε ό,τι θα επιδιώξει».

Αλλά ο Τσανγκ-τσι, μετρ του φενγκ σούι από την Ταϊπέι, είναι πιο επιφυλακτικός.

«Οι πιθανότητες επανεκλογής του εξαρτώνται επίσης από την τύχη των αντιπάλων του», λέει.

Νέος κύκλος μετά το Megxit

View this post on Instagram

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μόλις εγκαταστάθηκαν στην νότια πλευρά του νησιού του Βανκούβερ, μετά την θεαματική τους ρήξη με το βρετανικό στέμμα.

Για το ζεύγος, η χρονιά του ποντικού μπορεί να είναι περισσότερο περιπεπλεγμένη, σύμφωνα με την Γουάνγκ Χσιν-γι, η οποία ανησυχεί με την απόσταση που υπάρχει πλέον ανάμεσα σε αυτούς και την βασιλική οικογένεια.

«Ο Χάρι και η Μέγκαν πρέπει να σκεφτούν ήρεμα και να αντιμετωπίσουν με ηρεμία την κατάσταση για να διαφυλάξουν την οικογενειακή τους αρμονία».

«Το γεγονός ότι είναι μόνοι και δεν έχουν επιτύχει όσα θέλουν μπορεί να προκαλέσει ανησυχία μεταξύ τους».

Ο ποντικός δεν είναι και το πιο λαμπερό από τα 12 ζώα του κινεζικού ημερολογίου, αλλά γιορτάζεται ως σύμβολο γονιμότητας και πλούτου. Αλλά και εξυπνάδας.

Διότι, σύμφωνα με τον θρύλο, ο ποντικός νίκησε στην κούρσα των ζώων που οργανώθηκε υπό την αιγίδα του αυτοκράτορα του Ουρανού για να ορισθεί η σειρά του ημερολογίου. Πονηρός ο ποντικός έπεισε τον βούβαλο να σκαρφαλώσει στην ράχη του για να διασχίσουν έναν ποταμό. Πήδηξε την τελευταία στιγμή για να φθάσει πρώτος στο νήμα.

Πρώτο ζώο του ημερολογίου, ο ποντικός συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου. Η τελευταία χρονιά του ποντικού ήταν το 2008, μία χρονιά αισιοδοξίας για την Κίνα με την οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024