Ζούμε στην εποχή, όπου τα κινητά και συγκεκριμένα τα smartphones, έχουν γίνει «προέκταση» του χεριού μας, αφού πλέον δεν τα χρησιμοποιούμε μόνο για την ομιλία μέσω κλήσεων ή sms, αλλά κάνουμε και πολλά άλλα πράγματα σε αυτό.

Τα emails και ειδικότερα οτιδήποτε έχει κάνει με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας.

Τι γίνεται όμως με την φόρτισή του;

Η συνεχής χρήση σηματοδοτεί και την φόρτισή του, η οποία όμως, δεν πρέπει να είναι συνεχής, διότι ενδέχεται η μπαταρία να χαλάσει και στο τέλος να μην «γεμίζει». Μην φορτίζετε το κινητό σας σε υπολογιστή αλλά σε πρίζα για να εξοικονομήσετε χρόνο και αφαιρέστε την θήκη του κατά την διάρκεια φόρτισής του, ώστε να μην υπερθερμανθεί και τελικά να χρειάζεστε καινούργια μπαταρία.

Μην χρησιμοποιείτε φορτιστές απομιμήσεις διότι ενώ φαινομενικά μπορεί να γεμίζουν την μπαταρία της συσκευής σας, τελικά ή θα κάνετε περισσότερη ώρα ή θα καταλήξετε με καμμένη μπαταρία από την υπερφόρτιση.

Παράλληλα μπορείτε να το βάλετε σε λειτουργία «flight mode», ώστε να μην λαμβάνεται ειδοποιήσεις από κλήσεις, μηνύματα ή emails, αφήνοντας έτσι το κινητό σας να φορτίσει πραγματικά. Αν όλα αυτά δεν πιάσουν, τότε μπορείτε να απενεργοποιήσετε την συσκευή σας κατά την διάρκεια της φόρτισης, κίνηση που θα το βοηθήσει να φορτίσει γρηγορότερα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο