Προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα στατιστικά στοιχεία των γεννήσεων που καταγράφονται σε 132 χωριά της Ινδίας τους τελευταίους τρεις μήνες, καθώς τα 216 παιδιά που έχουν έρθει στη ζωή είναι όλα αγόρια.

Για το λόγο αυτό οι αρχές της πολιτείας Ουταρακάντ –περιοχής που βρίσκεται στη βόρεια Ινδία- έχουν ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να φανεί αν αυτό οφείλεται σε επιλεκτικές εκτρώσεις ή αν συμβαίνει κάτι άλλο.

Παρότι οι εκτρώσεις κοριτσιών έχουν απαγορευτεί ρητά από το 1994, στην Ινδία συνεχίζονται οι επιλεκτικές εκτρώσεις, καθώς τα κορίτσια θεωρούνται οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες.

Από την πλευρά τους οι αξιωματούχοι της περιοχής δεσμεύτηκαν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο, με τον περιφερειακό δικαστή, Ασίς Τσαουχάν να υπογραμμίζει πως ο αριθμός είναι «ύποπτος» και πως «αποτυπώνει» μια λανθασμένη πρακτική που πιθανόν να συνεχίζεται.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσαουχάν, αν διαπιστωθεί πως κάποιοι γονείς έχουν προχωρήσει σε επιλεκτική έκτρωση θα βρεθούν απέναντι στο νόμο, ενώ τα μελλοντικά στοιχεία των μητρώων γεννήσεων των 132 χωριών θα βρίσκονται για καιρό στο «μικροσκόπιο» των Αρχών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο