Η ομάδα σύγχρονου χορού Στέρεο Νερό παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Αθηνών την παράσταση «Φθογγικά πάθη» στις 9, 10, 11 Ιουνίου.

Μια αποτύπωση επί σκηνής των παθών της γυναικείας ύπαρξης μέσα από μια σόλο περφόρμανς. H ηρωίδα δίνει ένα one woman show ως καθολικό υποκείμενο που έρχεται να απαντήσει σε κοινωνικά και προσωπικά ερωτήματα χωρίς καμία συγκατάβαση και δημιουργεί τον προσωπικό της «εκκλησιασμό», αφουγκραζόμενη κάθε σταθμό της ζωής της, με απώτερο στόχο την προσωπική λύτρωση.

H Εύη Σούλη, η οποία υπογράφει την χορογραφία και τη σκηνοθεσία της παράσταση μας μιλάει για αυτή την ιδιαίτερη δουλειά

 

Τι είναι τα Φθογγικά Πάθη;

Tα Φθογγικά Πάθη είναι η καινούργια παραγωγή της ομάδας σύγχρονου χορού Στέρεο νερό . Ένα » one woman show »’ ! Mια σόλο performance για ένα γυναικείο καθολικό υποκείμενο όπου προσπαθεί μέσα από μια  πορεία εσωτερικών συγκρούσεων να οδηγηθεί σε μια νέα θέαση του εαυτού της .Με κοινή συνδετική  γραμμή τον ρυθμό που ενυπάρχει στον λόγο του ποιήματος που έγραψε για την παράσταση ο Γιώργος Δομιανός , στην μουσική του Jan Van de engel και στην  σωματική κίνηση  της ερμηνεύτριας Κατερίνας Φώτη .  Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί 9 -10-11 Ιουνίου στο Second skin club . Η χαρά μας είναι τεράστια διότι η παράσταση είναι μέρος τους Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο πλαίσιο άνοιγμα στην Πόλη .

Πως επιλέξατε τον συγκεκριμένο χώρο για την performance σας;

Η επιλογή των νυχτερινών μαγαζιών και χώρων διασκέδασης για την παρουσίαση των παραστάσεων μας είναι ένα αγαπημένο μοτίβο της ομάδας . Μας ενδιαφέρει και μας ιντριγκάρει  να πηγαίνουμε σε χώρους όπου έχουν την δική τους ταυτότητα και ατμόσφαιρα ώστε να προσδίδει στο έργο μας κάτι ξεχωριστό .  Το second skin club είναι ένας τέτοιος χώρος όπου στα event που ο Γιώργος Φακίνος οργανώνει ο κόσμος μετέρχεται σε μια  κατάσταση τόσο προσωπική όσο και συλλογική κάτι που επιθυμούμε και εμείς για τις δικές μας δουλειές  .

Τι περιμένει να δει ο θεατής;

Ο θεατής δεν γνωρίζω τι περιμένει να δει  , ελπίζω όμως να τον εκπλήξουμε ευχάριστα . Είναι μια performance όπου ο ποιητικός λόγος , η μουσική και ο χορός ενυπάρχουν αρμονικά και εξυπηρετούν την αφήγηση της ιστορίας και την διαμόρφωση αυτής της γυναικείας περσόνας που θα μας κάνει κοινωνούς της προσωπικής εξομολόγησης της .

Τα επόμενα σχέδιά σας;

Τα επόμενα σχέδια της ομάδας είναι πολλά  και έχουν να κάνουν με το άνοιγμα της Τέχνης του χορού , την έρευνα πάνω στην λαϊκότητα , στις μουσικές υποκουλτούρες , στο σώμα ως φορέας συλλογικής μνήμης και στην Πόλη της Αθήνας που κάθε φορά μας καλεί να την ανακαλύψουμε ξανά .

Γράψτε το σχόλιο σας