Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γέμισαν επικίνδυνα λεοντόψαρα οι θάλασσες της Κύπρου

Γέμισαν επικίνδυνα λεοντόψαρα οι θάλασσες της Κύπρου

Ο λόγος, είναι γιατί πρόκειται για θερμόφιλα ψάρια, που προτιμούν δηλαδή θερμότερα νερά και κάνουν αισθητή την εμφάνισή τους από την Άνοιξη εξαιτίας και της ανόδου της θερμοκρασίας

Ολοένα και αυξάνονται τα λεοντόψαρα στις θάλασσες της Κύπρου. Σύμφωνα με το sigmalive.com, επικαλούμενο αρμόδιες πηγές, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα λεοντόψαρα «προτιμούν» τις θάλασσες του νησιού, ερχόμενα από την Ερυθρά Θάλασσα.

Ο λόγος, είναι γιατί πρόκειται για θερμόφιλα ψάρια, που προτιμούν δηλαδή θερμότερα νερά και κάνουν αισθητή την εμφάνισή τους από την Άνοιξη εξαιτίας και της ανόδου της θερμοκρασίας.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Επιστημονικός Διευθυντής του Relionmed-Life, Ευρωπαϊκού Προγράμματος για τη μελέτη των λεοντόψαρων, ανέφερε ότι η παρουσία των λεοντόψαρων έχει γίνει ιδιαίτερα έντονη σε ναυάγια στον Πρωταρά.

Αφαίρεση ενός λεοντόψαρου από ναυάγιο

***English text follows***Μετά από πληροφορίες για την έντονη παρουσία του λεοντόψαρου σε ναυάγια στον Πρωταρά, στα πλαίσια του προγράμματος Relionmed-Life, ομάδα της Enalia Physis Environmental Research Center και του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών έσπευσαν στο πεδίο. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε την αφαίρεση ενός λεοντόψαρου από το εσωτερικό του ναυαγίου με μεγάλη επιτυχία.————————After we received information about a high density of lionfish at Protaras wrecks, within the framework of the Relionmed-Life project, Enalia Physis Environmental Research Center and Department of Fisheries and Marine Reserach – Cyprus DFMR teams headed to the field. In the video you can see the successful removal of a lionfish from inside the wreck.

Δημοσιεύτηκε από Relionmed-Life στις Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019

Ο Δημήτρης Κλείτου τόνισε ότι από το 2013 ολοένα και αυξάνονται και εντοπίζονται συνήθως σε ναυάγια και υφάλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αγκάθια του λεοντόψαρου είναι δηλητηριώδη για όποιον τρυπηθεί από αυτά ή έρθει σε επαφή με το δέρμα του, καθώς περιέχουν ισχυρή τοξίνη.

Συγκεκριμένα, μπορεί να προκαλέσει για αρκετές μέρες έντονο πόνο, πονοκέφαλο, εμετό, δύσπνοια, ναυτία, πυρετό, μούδιασμα, διάρροια, και ίσως αλλεργικό σοκ με σοβαρές επιπλοκές.

Το Pterois miles, όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, θεωρείται παράλληλα μείζων οικολογική απειλή. Το σαρκοφάγο και άκρως επιθετικό ψάρι μπορεί δυνητικά να ανατρέψει την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Sports in

Η άνοδος του Ολυμπιακού στο Νο 47 της UEFA και τι θα γίνει αν σηκώσει την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Ολυμπιακός είναι δύο ματς μακριά από το όνειρο και μαζί του έχει λόγο να ονειρεύεται ολόκληρη η Ελλάδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024